De Italiaanse stad Turijn mag zich in 2021 opmaken voor het 28ste EK veldlopen. Dat maakte European Athletics eerder deze week bekend. Het wordt het vierde EK veldlopen in Italië. In 2016 deed Chia, op het eiland Sardinië, nog dienst als organisator van de grootste jaarlijkse afspraak in het veld. Volgend jaar trekt het EK veldlopen naar de Sports Centre Campus in het Ierse Blanchardstown, nabij Dublin.

Het EK veldlopen wordt in 2021 georganiseerd in de Italiaanse stad Turijn. De atleten zullen er ontvangen worden in La Mandria Park, één van de grootste trekpleisters in open lucht van de hoofdplaats van de regio Piemonte. De finish van de zeven races zal telkens op de binnenplaats van het kasteel La Mandria liggen. “Ik ben ervan overtuigd dat het een fantastische locatie wordt in Turijn. Het zal ongetwijfeld mooie reclame worden voor het veldlopen als discipline”, aldus de voorzitter van European Athletics, Svein Arne Hansen.

Op 8 december mogen de beste Europeanen in het veld aan de bak in de Portugese hoofdstad Lissabon. De selectiecross voor dat EK staat volgende week zondag gepland tijdens de Structabo CrossCup in Roeselare.