Over Atletieknieuws

Atletieknieuws vzw is een onafhankelijk intiatief voor en door atleten, trainers, liefhebbers van de sport.

Zonder het internationale atletieknieuws uit het oog te verliezen, focussen we op het Vlaamse en Belgische atletiekgebeuren. Atletieknieuws hoopt met dagelijkse nieuwsflashes, diepte-interviews, wedstrijdverslagen en -beelden, fotoreportages… (en nog véél meer) de atletiek- en sportminnende bezoeker te informeren en plezieren.

Atletieknieuws begon als Facebookpagina en was aanvankelijk vooral actief op verschillende sociale media. De stelselmatige groei in het aantal likes en volgers deed algauw lonken naar een eigen stekje op het wereldwijde web. Dankzij de steun van Maspoe en een (kleine) uitbreiding van het aantal beheerders werd deze website in februari 2013 ook een feit. De verdere groei had ruim een jaar later, in juli 2014, de oprichting van een eigen vzw tot gevolg.

Colofon

Raad van Bestuur Atletieknieuws vzw: Levi Hoste (voorzitter), Jasper Jacobs (ondervoorzitter), Jeroen De Meyer (secretaris-penningmeester), Simon Van Glabeke (lid), Milan Augustijns (lid), Gerben De Backer (lid) en Quinten Lafort (lid).

Redactie: Milan Augustijns (hoofdredacteur), Gerben De Backer, Jolien De Bock, Jeroen De Meyer (fotograaf), Maura De Troyer, Jasper Jacobs (hoofd beeldende pers), Quinten Lafort (hoofdredacteur + chef sociale media) en Peter Wagemans (fotograaf).

Website: Levi Hoste (levihoste.be)

Met de steun van – en een bijzonder woord van dank voor – de sportievelingen van Runners’ Lab.