Het Mixed relay team heeft op het EK veldlopen niet opnieuw kunnen stunten. In het La Mandria Park begon Ruben Verheyden nochtans uitstekend aan de wedstrijd door als tweede te wisselen. Mariska Parewyck, Stijn Baeten en Vanessa Scaunet konden een plaats bij de beste drie echter niet vasthouden. Het kwartet viel uiteindelijk zelfs terug naar plaats zeven, op ruim vijftien seconden van een plaats op het podium.

Vorig jaar was er nog dolle vreugde in Dublin met de bronzen plak van het Mixed relay team. Dit jaar volgt er de teleurstelling. Ruben VerheydenStijn BaetenVanessa Scaunet en nieuwkomer in de ploeg Mariska Parewyck wilden opnieuw meedingen voor de medailles, maar kwamen niet in de buurt van eremetaal.

Verheyden mocht als eerste aan de bak en wakkerde dankzij een sterk slot de medailledroom nochtans stevig aan. Hij lanceerde zijn trainingsmaatje Parewyck knap als tweede. Parewyck, die voor het eerst op een EK stond, probeerde de positie vast te houden. In het tweede deel moest ze toch haar meerdere erkennen in de concurrentie. Ze viel terug naar plaats vijf.

Foto: Jeroen De Meyer

Baeten, die vorig jaar als slotloper het brons binnenhaalde, kende niet zijn allerbeste dag. Hij liet de achtste tijd optekenen en viel daarmee terug naar plaats zeven. Scaunet begon met tien seconden achterstand op leider Italië aan de slotronde. Ook zij kon geen potten breken. Met de tiende tijd van alle slotlopers kon ze nog net de zevende plaats vasthouden.

Het Belgisch kwartet eindigt zo op ruim vijftien seconden van het podium. Thuisland Italië verzekerde zich van het goud. Spanje en Frankrijk eindigden respectievelijk tweede en derde.