Eline Dalemans finishte afgelopen zondag op de Structabo CrossCup in Mol op als tweede landgenote op een halve minuut van Hanne Verbruggen. Dalemans, die in 2019 de beste Belgische prestatie neerzette op de 3.000m steeple, kwam ook al goed voor de dag op de CrossCup Relays in Berlare. De atlete van AVLO hoopt die lijn komende winter door te trekken.

Eline Dalemans toonde zich afgelopen zomer op de piste door met 10’07″04 de beste Belgische jaarprestatie neer te zetten op de 3.000m steeple. De 28-jarige atlete trekt die lijn door in het veld. Op de Structabo CrossCup Relays zette Dalemans de derde prestatie van alle slotloopsters neer. Veelbelovend voor de eerste individuele manche van de CrossCup afgelopen zondag in Mol, ware het niet dat Dalemans af te rekenen kreeg met ziektekiemen.

“Na de CrossCup Relays ben ik ziek geworden, waardoor de kans klein was dat ik in Mol aan de start zou verschijnen. Zeker omdat ik één week eerder nog mijn training moest staken. Vervolgens heb ik enkele dagen helemaal niet kunnen lopen. Ik was bezig aan een antibioticakuur, waardoor ik absoluut geen hoge verwachtingen koesterde. Achteraf gezien was ik echter zeer tevreden met mijn prestatie”, aldus Dalemans.

Eline Dalemans – Foto: Golazo

De komende weken hoopt de atlete zich zonder medische problemen voor te bereiden op de CrossCup-manche van Roeselare. “Qua trainingen verandert er met het oog op Roeselare niet veel, maar ik hoop er natuurlijk sterker te staan dan in Mol. Gezond blijven is daar één deel van. Het zou mooi zijn om qua klassering net zo goed te presteren als in Mol. Ik hoop vooral regelmaat in mijn prestaties te brengen”, voegt de atlete toe.