De senioren vrouwen hebben zich kranig geweerd op het EK veldlopen in Turijn, maar slaagden er niet in de top 30 in te duiken. Hanne Verbruggen werd na een inhaalrace beste Belgische op plaats 34. In het slot ging zij nog net Lisa Rooms voorbij. Eline Dalemans, die de hele race in de buurt van Rooms bleef, viel in de laatste ronden terug naar plaats 49. Het team eindigde zo als negende in het klassement. Mieke Gorissen was eveneens geselecteerd voor dit EK maar reisde door een voetblessure niet af naar Turijn.

Op het EK veldlopen in Turijn begonnen Lisa Rooms en Eline Dalemans gretig aan hun wedstrijd van 8.000m. Rooms positioneerde zich de eerste ronden in de top 25, op de hielen gevolgd door Dalemans. Hanne Verbruggen begon meer behouden aan de race. Zij nestelde zich na de start net buiten de top 30 en liet zich vervolgens uitzakken tot een plaats bij de beste 40.

Naarmate de race vorderde, moesten Rooms en Dalemans terrein toegeven. De pittige omloop met stevige knik had duidelijk zijn tol geëist. Verbruggen had beter gedoseerd en deed de omgekeerde beweging. Zij kon nog enkele atleten oprapen waaronder onze twee landgenoten. Verbruggen, die als marathonloopster de grootste motor van het trio heeft, finishte uiteindelijk als 34e en eerste Belgische. Rooms kwam acht seconden later als 35e over de eindmeet. Bij Dalemans ging het licht uit na vier ronden. Zij viel stevig terug naar plaats 49. In het landenklassement eindigde het trio op plaats negen.

Voorin trakteerden titelverdedigster Karoline Grovdal en Konstanze Klosterhalfen ons op een mooie tweestrijd. Grovdal kon de Europese kampioene op de 5.000m op de piste pas in de laatste afdaling van zich afschudden. Uiteindelijk hield ze net iets minder dan een handvol seconden over op haar Duitse metgezel. De Noorse mag zich zo voor het tweede jaar op rij Europese kampioene in het veld noemen. Alina Reh werd na een héél slechte start nog bijzonder knap derde. De Nederlandse Veerle Bakker verraste met een tiende plaats.