De selectiecriteria voor het EK veldlopen waren glashelder en de resultaten op de CrossCup in Roeselare afgelopen zondag eveneens. Dat maakte het werk van de selectiecommissie van de KBAB eerder vanzelfsprekend in vergelijking met voorgaande jaren. 30 landgenoten verdedigen op 11 december de Belgische kleuren in het La Mandria Park nabij de Italiaanse stad Turijn. De Noren vaardigen dan weer titelverdedigers Ingebrigtsen en Grovdal af.

De nieuwe selectiecriteria voor het EK veldlopen hebben duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Zondagavond was er na de CrossCup in Roeselare al veel duidelijkheid omtrent de Belgische EK-selectie. Die duidelijkheid werd vandaag bevestigd bij de bekendmaking van de officiële selectie van 30 atleten voor het EK in het veld dat binnen twee weken in het La Mandria Park gepland staat.

Ons land maakt onder meer met Isaac Kimeli, het mannenteam bij de senioren en het team op de mixed relay kans op eremetaal. Al zal Kimeli bij de senioren mannen wel moeten afrekenen met titelverdediger Jakob Ingebrigtsen, die binnen de Noorse selectie het gezelschap krijgt van zijn broers Filip en Henrik. Ook bij de vrouwen vaardigen de Noren de uittredende Europese kampioene af met Karoline Grovdal.

De volledige Belgische selectie kan u hier terugvinden.

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1597531353595224065