Julie Voet knokte zich op het EK veldlopen in Turijn naar een 22ste plaats bij de junioren. Daarmee kan ze zeker tevreden terugkijken op haar allereerste EK veldlopen. Marie Bilo, die op de selectiecross nog net na Voet finishte, moest ook nu niet veel terrein toegeven op haar. Zij verlaat Turijn met een mooie 26e stek. Hannah Enkels en Charlotte Penneman eindigden op een respectievelijke 34e en 70e plaats. 

Julie Voet kon haar mannetje staan tussen de sterke delegaties van onder meer Spanje, Duitsland en Groot-Brittanië. De atlete van AVR verzwakte op geen enkel moment en liep uiteindelijk naar de 22ste positie. Ook Marie Bilo en Hannah Enkels mochten elk met een 26ste en 34ste plaats meer dan tevreden zijn. Charlotte Penneman strandde op een 70ste plaats.

Voor de overwinning trok de Spaanse Maria Forero aan het langste eind. Samen met haar ploeg won ze ook het teamklassement. In datzelfde klassement was België respectievelijk zevende.

Foto: Jeroen De Meyer