Op het EK veldlopen in Turijn is Noah Konteh, net zoals vorig jaar in Dublin, de beste Belg bij de junioren. Konteh koos voor een iets rustigere start en dat loonde met een knappe zeventiende plaats. Mathis Lievens en debutanten Simon Jeukenne en Vince Van Winckel hadden het iets lastiger tijdens de wedstrijd. Lievens werd 31e, Jeukenne en Van Winckel finishten uiteindelijk in de tweede helft van het pak. Als team eindigde het kwartet op de achtste plaats.

Het EK veldlopen in Turijn is begonnen. De junioren mannen mochten in de ochtend de spits afbijten. Naast een sterke delegatie bij de Denen en Britten was ook België goed vertegenwoordigd met Noah Konteh, Mathis Lievens, Simon Jeukenne en Vince Van Winckel

Op papier zou Konteh de beste Belg moeten worden en dat gebeurde ook. Dankzij een rustige start kon hij naarmate het einde toe veel atleten oprapen. Hij mocht zichzelf uiteindelijk belonen met zeventiende plaats, één plaats beter dan vorig jaar in Dublin.

Kort daarop volgde Mathis Lievens in respectievelijk 31ste positie. Simon Jeukenne en Vince Van Winckel bevonden zich in de tweede helft van het pak. Zij strandden op een 50ste en 76ste plaats. In het teamklassement waren de Belgen achtste.

Will Barnicoat werd uiteindelijk Europees kampioen. De jonge Brit klopte nipt Nicholas Griggs in een spannende sprint. Dean Casey vervolledigde het podium. Verdedigend kampioen Axel Vang Christensen moest vroegtijdig uit de wedstrijd stappen en kon zijn titel niet verlengen.

Mathis Lievens – Foto: Jeroen De Meyer