Het EK veldlopen van komende zondag in het Italiaanse La Mandria Park nadert met rasse schreden, maar voor een aantal EK-gangers zit hun wedstrijd er al op. Mieke Gorissen reist namelijk niet af naar haar eerste EK in het veld. Gorissen ondervindt te veel last van een voetblessure. De Luxemburgse smaakmaker in de CrossCup en derde van het EK voor beloften van vorig jaar, Ruben Querinjean, moet op zijn beurt passen door een spierscheur.

Zuur, heel zuur, zo moet het voelen om de handdoek in de ring te gooien slechts enkele dagen voor het EK veldlopen in de buurt van de Italiaanse stad Turijn. Mieke Gorissen stapt niet op het vliegtuig richting haar allereerste EK veldlopen door een voetblessure. Gorissen finishte tweede op de selectiecross in Roeselare en was op de CrossCup in Mol nog met voorsprong de sterkste landgenote. In plaats van haar eerste EK-deelname in het veld wordt het dus een examen wiskunde voor de Limburgse lerares op maandag.

Ruben Querinjean benaderde Isaac Kimeli het meest op de CrossCup in Roeselare, maar ook de Luxemburgse belofte moet noodgedwongen passen voor zijn tweede EK in het veld. Querinjean liep tijdens een versnelling een spierscheur op en kan daardoor onmogelijk zijn bronzen medaille van vorig jaar verdedigen. De youngster kan zich wel optrekken aan het feit dat hij volgend jaar op het EK in Brussel een halve thuismatch kan spelen in de beloftencategorie.

Ook de Nederlandse selectie deelt in de klappen. Niels Laros en Diane van Es haakten de afgelopen dagen af. Onze noorderburen kregen af te rekenen met ziekte. Opvallend: Veerle Bakker en Jurjen Polderman dwongen hun selectie pas in extremis af nadat ze met succes in beroep gingen tegen de selectie van de AtletiekUnie.