Drama afgelopen zondag op een marathon in Kenia. Lokale topatleet Geoffrey Tarno liep aan de leiding van de Kimbilio Marathon, maar met nog amper twee kilometer te gaan, kreeg Tarno wel een heel serieuze klop van de hamer. De man stortte volledig in en moest afgevoerd worden. Onderweg naar het ziekenhuis overleed de 30-jarige Keniaan.

De oorzaak van het plotsklaps instorten van Tarno is nog niet gekend. Volgens de organisatie waren zij alvast niet in fout. Alle voorzieningen waren er. Zo stonden er naar verluidt 2000 flessen water ter bevoorrading en waren drie ambulances stand-by, waarvan er één razendsnel bij Tarno was. Ook volgens de trainer van de onfortuinlijke atleet was hij perfect voorbereid op de marathon. Een officiële mededeling van de Keniaanse atletiekbond, dat de wedstrijd organiseerde, volgt na het autopsierapport. Tarno laat vier kinderen achter.