Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dries Basemans is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De eindwinnaar van de CrossCup 2013 bij de beloften mannen,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Dries Basemans (Foto: Jasper Jacobs)
Dries Basemans (Foto: Jasper Jacobs)

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding op deze winter gaat goed, geen blessures of andere problemen. De eerste twee testen zullen doorgaan tijdens de Ekiden en de CrossCup Relays, maar ik heb een goed gevoel over de huidige conditie.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik doe de volledige CrossCup mee. Ook de ECCC – het EK voor clubs waar DCLA de Belgische mannenkleuren mag verdedigen – staat op mijn programma. Daarnaast hoop ik een selectie voor het EK veldlopen in Belgrado af te dwingen bij de beloften.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Dit jaar ga ik voor een piek tijdens het EK veldlopen. Als ik me niet selecteer, heb ik een kans op revanche op de sterkbezette CrossCup-manche van Brussel. Toch zou ik graag eens echt presteren op zo een internationaal kampioenschap, want vorig jaar moest ik door een blessure al snel mijn EK staken. Uiteraard zal ik ook het BK veldlopen niet zomaar aan mij voorbij laten gaan, die 5e plaats (Dame Tasama niet meegerekend, nvdr) wil ik maar al te graag bevestigen!

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Ik verwacht ongeveer dezelfde atleten voorin als vorig jaar , met een paar nieuwe namen (zoals bv. Jeroen Hendrikx) die mee op het voorplan zullen meestrijden.
Voor een goede eindstand moet je quasi alle manches meedoen en blijkbaar lukt dat niet voor iedereen door allerlei omstandigheden. Ik zou zeggen dat Koen Naert en Stijn Garain het gaan uitvechten met elkaar, maar het zou me niet verbazen dat ook Jeroen D’hoedt zich in de debatten zal mengen.
Dus een pure gok voor de CC-eindklassering: 1) Koen Naert; 2) Jeroen D’hoedt; 3) Stijn Garain

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Bij de mannen ben ik benieuwd naar de komst van Steven Casteele in de lange cross. Ook zijn broer schakelt over naar het langere werk, dus dat wordt dan de gebroeders Casteele vs de gebroeders Basemans. Lijkt me spannend te worden en een leuke wedstrijd in de wedstrijd!
Verder denk ik dat dit jaar het jaar wordt dat er bij de vrouwen iemand Veerle Dejaeghere haar onwaarschijnlijk lange en ononderbroken reeks toch gaat doorbreken. Maar wie? Ik gok dan op Zenobie Vangansbeke (vandaar dat ik de Gentse in mijn team heb gezet)!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Mijn keuzes zijn misschien opvallend, maar ik heb bepaalde atleten gekozen omdat ik het gevoel heb waarvan ik weet dat men goed bezig is. Op deze manier hoop ik het verschil te kunnen maken op de rest! Joren Gordts is er zo één van, ook al brengt dat voor hem veel druk met zich mee. Mijn clubgenoot zal misschien niet alles winnen, maar ik zie Joren toch ver boven zijn waarde van 1miljoen uitstijgen. ‘Vriendjespolitiek’ of niet, ik kies ook voor mijn vriendin Eline Deboth omdat ik weet dat ze stukken sterker voor de dag zal komen dan vorig jaar en dus ook veel punten gaat opleveren in verhouding met haar 6miljoen. Daarnaast staat ook Michel Basemans in mijn ploeg, in de goede hoop dat wij dat gebroedersduel met Casteele winnen. Verder opteer ik voor Thomas De Bock omdat ik (nogmaals) goede hoop heb dat hij op het EK erbij zal zijn. En van Hanna Vandenbussche weet ik ook dat ze aardig op dreef is. Met andere woorden: ik verwacht veel van mijn ploeg!

De MegaSpike-ploeg “Joren, ik heb op u gegokt” van Dries bestaat uit:
>> Mannen: Dries Basemans (DCLA – 13m), Jeroen Hendrikx (LOOI – 13m), Thomas De Bock (HAMM – 3m), Michel Basemans (DCLA – 1m) & Joren Gortds (DCLA – 1m)
>> Vrouwen: Zenobie Vangansbeke  (ACME – 19m), Hanna Vandenbussche (MACW – 11m), Sofie Van Accom (ACHL – 8m), Sylvie Mulle (ACW – 8m) &  Eline Deboth (DCLA – 6m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be

1 REACTIE

  1. beste dries ik vind je prestaties geweldig ga zo door. verder heb ik nog een vraag ben jij familie van de basemansen die afstammen van basemans uit hilvarenbeek uit de paardenstraat die in 1950 hun gouden bruiloft hadden
    laat a u b iets horen.
    maria basemans markt 44 5521an eersel

Reacties zijn gesloten.