Koen Naert heeft voor eigen publiek de halve marathon van Brugge gewonnen. Voor Naert was het zijn eerste wedstrijd na zijn gouden race op het EK in Berlijn. De 29-jarige atleet finishte in 1u05:22. De halve marathon van Brugge maakt deel uit van de Great Bruges Marathon. De winst op de volledige afstand ging naar Willem Van Schuerbeeck.

Europees marathonkampioen Koen Naert was de avond voordien (op zaterdag) nog gevierd als Gouden Spike en dat aan de volledig andere kant van het land, in Sint-Truiden. Dat belette de West-Vlaming niet om daags nadien op overtuigende wijze de winst te grijpen in Brugge. Naert zette de 21km naar zijn hand in 1u05:22, ruim boven zijn persoonlijke beste van 1u01:42 van eerder dit jaar in Valencia, maar meer dan voldoende voor winst aangezien Tomas Debevere tweede werd op zomaar even 7 minuten. Bij de vrouwen zegevierde Anne-Marie Daneels in 1u22:10.

Ook op de volledige marathonafstand waren de verhoudingen duidelijk. Nadat Koen Naert er feestelijk de start had gegeven won specialist Willem Van Schuerbeeck er met enkele straten voorsprong in 2u22:56. Ook hij bleef zo’n tien minuten verwijderd van zijn besttijd. Voormalig triatlonspecialist Rutger Beke kwam een goede 11 minuten later binnen, maar ruilde zijn bronzen medaille van vorig jaar wel voor een zilveren plak. Bij de vrouwen bleef Murielle De Winter nog net binnen de 3 uur.

Bekijk de volledige uitslag hier.