Komende zondag stelt Brugge zijn historische gebouwen open voor de eerste Brugge Urban Trail, een straatloop van 10 kilometer middenin de Brugse binnenstad. Organisator Golazo zag de 4000 inschrijfbewijzen vlotjes over de toonbank gaan.

De 4000 lopers die zondagochtend mogen verzamelen aan de startlijn, mogen van geluk spreken. De startnummers vlogen werkelijk de deur uit bij het openen van de inschrijving van deze eerste editie. Organisator Golazo organiseert nochtans ook al een ander groot loopevenement doorheen de Brugse straatjes. In de lente tekenen heel wat sportievelingen al jaren present voor de 15 kilometer van Dwars door Brugge. Met de Brugge Urban Trail blijkt zo ook een herfstige editie bijzonder succesvol.

De organisatie deed er dan ook alles aan om voor deze Urban Trail de perfecte mix tussen sport en cultuur samen te stellen. Met een doortocht door het Concertgebouw (waar op dat moment een klassiek concert wordt geprojecteerd), het Begijnhof én het Stadhuis komen ook de cultureel geïnteresseerden aan hun trekken.

De Brugge Urban Trail staat eveneens in het teken van de nieuwe Plan België-campagne. De opbrengst van een ontbijt in de Stadshallen gaat integraal naar die campagne.