Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Regis Thonon (WACO) – winnaar 20km van Brussel 2016 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Regis Thonon – Foto: Peter Wagemans

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Mijn voorbereiding op het winterseizoen is in feite nog niet echt begonnen, daar ik nog in volle voorbereiding ben op de marathon van Frankfurt eind deze maand.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Voor Frankfurt loop ik nog de Ekiden & de CrossCup Relays mee, maar dat is zonder echte specifieke voorbereiding gezien de volumetrainingen die ik momenteel afwerk. Begin november zal een korte rustperiode volgen om dan aan de meeste CrossCup-manches deel te nemen aangevuld met enkele buitenlandse wedstrijden.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Gezien het nog maar mijn tweede marathon is, weet ik nog niet echt goed wat ik moet verwachten. Bedoeling is wel om in 1u07’30 te passeren halfweg en dan zien we wel waar we uitkomen. Op de CrossCup wil ik dit jaar nog beter voor de dag komen. Eens een top 5-notering zou top zijn en in een superdag kunnen we eens een gooi doen naar wie weet een podiumplaats?!”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik heb niet echt een zicht op mijn tegenstanders, maar ik hoop dat mijn clubgenoot Jean-Pierre Weerts en trainingsmakkers Florent Caelen – bezig aan zijn comeback na heel wat blessureleed – en Dieter Kersten een mooi CrossCup-seizoen kunnen afwerken.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik denk dat Simon Debognies dit seizoen formidabel zal zijn!”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Twee dagen voor de race eet ik meer koolhydraten, zalm mag bij mij ook niet ontbreken. Na de race durf ik al eens naar de frituur gaan, maar voor de rest doe ik hetzelfde als elke andere (sub)topatleet :-) “

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Als ik gekwetst ben train ik met de ElliptiGO, want het is een geweldige manier om fit te blijven. Dezelfde spieren worden namelijk getraind met dit toestel dat het lopen het dichtst benaderdt van allemaal op een alternatieve manier.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Ik heb (nog) geen team opgesteld.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.