Home » Nieuws » Nationaal » Jonathan Sacoor schopt het in Doha ondanks evenaring PR niet tot in finale
Jonathan Sacoor - Foto: Erik Van Leeuwen

Jonathan Sacoor schopt het in Doha ondanks evenaring PR niet tot in finale

Jonathan Sacoor heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de 400 meter. Hij finishte als vierde in zijn reeks in 45″03, een evenaring van zijn persoonlijk record. Alleen de top twee van elke reeks stootte door, samen met de twee snelste verliezers. De chrono van de wereldkampioen bij de junioren was niet voldoende om tot die snelste verliezers te kunnen worden gerekend.

Sacoor was aan zet in de eerste van drie reeksen en vertrok vanuit de gunstige baan 6. Zijn start was in orde, maar tussen 100 en 200 meter stormden Fred Kerley en Emmanuel Korir voorbij onze landgenoot. Op het einde kwam Sacoor in zijn gekende stijl terug opzetten, om uiteindelijk als vierde te finishen in 45″03. Die chrono is exact dezelfde tijd waarmee hij vorig jaar de wereldtitel bij de junioren won. In totaal wordt Sacoor 12de op zijn eerste WK bij de grote jongens. Komend weekend mag hij nog aan de bak met de Belgian Tornados.

Kerley en Korir noteerden respectievelijk 44″25 en 44″37. De Italiaan Davide Re werd derde in de reeks met 44″85, maar kan daardoor evenmin naar de finale. De finale vindt vrijdag plaats.

(later meer)