De Belgian Tornados hebben een nieuwe wereldtitel op de aflossing beet. Jonathan Sacoor opende uitstekend en gaf in tweede positie het stokje door. Dylan Borlée en Christian Iguacel hielden dat knap vast om de individuele wereldkampioen het af te laten maken. Alexander Doom deed zijn kunstje van gisteren nog eens over en nam de Amerikanen op het nippertje te grazen.

Na Boedapest kregen ze de wind van voren, van achteren, en van eender welke richting die maar blazen kon. De Belgian Tornados gingen eruit in de reeksen en werden met de waan van de dag naar hun graf gedragen: “einde van een tijdperk”, “te oud” en “niet meer wat het geweest is”. De mannen hebben eenieders ongelijk bewezen. Na een tumultueuze reeks kwamen ze met veel vuur naar de finale vanuit een underdogpositie. In de opstelling werd één wissel doorgevoerd. Debutant Tibo De Smet liet de individuele wereldkampioen, Alexander Doom, zijn plaatsje innemen.

Jonathan Sacoor vertrok sterk en leek in derde positie het stokje te gaan overhandigen. Zijn indeling was perfect, want in de allerlaatste meters van zijn beurt kwam hij Nederland nog voorbij gezoefd. Dylan Borlée en Christian Iguacel bleven meesterlijk kalm. Ze hielden de tweede positie vast en Iguacel hield zelfs het kloofje naar Noah Lyles in stand. De hoop op een verlenging van de wereldtitel van Belgrado rustte op de schouders van Doom. Die deed zijn spektakelstuk van gisterenavond nog eens over. Een ronde lang in het spoor van de favoriet blijven en op het einde verschroeiend uithalen. Waar hij gisteren het verschil ‘al’ maakte in de laatste 100m, wachtte hij nu tot de ultieme momenten van de race.

De Tornados finishten in 3’02″54 en bleven zo amper drie honderdsten boven het Belgische record.

SPLITS

Jonathan Sacoor: 46″21
Dylan Borlée: 45″67
Christian Iguacel: 45″78
Alexander Doom: 44″88

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in