De opstelling van de Belgian Tornados en Belgian Cheetahs is bekendgemaakt voor de reeksen van de 4x400m. Cynthia Bolingo is een verrassende naam op het startblad bij de vrouwen. Zoals verwacht wordt Alexander Doom wel gespaard in de reeksen. Ook Kevin Borlée, die net voor het WK last ondervond van een kleine blessure, krijgt nog rust. Dat betekent dat Tibo De Smet een plaats in de ploeg krijgt.

De twee aflossingsploegen proberen zich zo dadelijk te plaatsen voor de finale van het WK indoor in Glasgow. De Belgian Cheetahs verrassen met hun opstelling, want vooraf werd gezegd dat de blessuregevoelige Cynthia Bolingo een ronde mocht overslaan. Zij wordt nu als slotloopster ingezet en kan hopelijk met reserve een finaleplaats afdwingen. Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet en Helena Ponette gaan haar in deze volgorde voor. Camille Laus blijft op de bank zitten. De opstelling van Bolingo kan wel eens te maken hebben met de reeksindeling. De Cheetahs zitten veruit in de sterkste van twee reeksen met Ierland, Nederland en de Verenigde Staten.

De Belgian Tornados krijgen een nieuwkomer in de ploeg: 800m-specialist Tibo De Smet mag zich na zijn sterke 400m van op het Vlaams kampioenschap tonen in de aflossingsploeg. Hij wordt als derde ingeschakeld. Jonathan Sacoor is startloper van dienst, gevolgd door Christian Iguacel en Dylan Borlée als slotloper. Kersvers wereldkampioen Alexander Doom wordt, net als Kevin Borlée, gespaard van de reeksen.