Hanne Claes heeft zich niet verzekerd van de finale op de lage horden op het WK in Doha. Claes vertrok snel vanuit baan drie in de de eerste van drie halve finales. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn maakte onze landgenote kans op een rechtstreekse kwalificatie, tot onder meer de Canadese Sage Watson wegsnelde van de Belgian Cheetah. Claes finishte uiteindelijk als vijfde in 55″25, haar tweede tijd ooit en slechts vijf honderdsten boven haar PR.

Het zou sowieso een moeilijke opgave worden voor Hanne Claes om zich te verzekeren van de finale op de 400m horden. De tweede performer ooit in ons land ging zoals gewoonlijk sterk van start en zou tot het ingaan van de laatste rechte lijn alleen maar wereldrecordhoudster Dalilah Muhammad voor zich moeten dulden. Het werd echter een héél zware laatste rechte lijn, waarin naast Sage Watson (die een Canadees record neerzette met 54″32) ook Anna Ryzhykova en Zuzan Hechevarria over Claes gingen. De Belgian Cheetah kan zich zeker optrekken aan het feit dat ze met 55″25 haar tweede chrono ooit noteert én haar olympische limiet bevestigt. In totaal wordt de hordeloopster, net zoals haar trainingsmaatje Jonathan Sacoor op de vlakke 400m, 12de.

Voor de verliezende tijden was uiteindelijk minstens 54″45 nodig, een groot contrast met de vorige WK’s waar 55″00 meestal volstond om kans te maken op een ticket naar de finale als snelste verliezer. De reekswinst ging (logischerwijs) naar wereldrecordhoudster Dalilah Muhammad in 53″91.