De Belgian Tornados hebben zich op het WK indoor in Glasgow met succes proberen plaatsen voor de finale. Startloper Jonathan Sacoor en Christian Iguacel legden de eerste vier ronden af in eerste stelling. Nieuwkomer Tibo De Smet zag de Verenigde Staten over zich komen, maar hield verder goed stand. Dylan Borlée hield de tweede plaats en loodste het kwartet naar de finale van vanavond. Hun eindtijd bedroeg 3’06″27.

De Belgian Tornados hebben de klus geklaard en zich geplaatst voor de WK-finale. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Bijna letterlijk. Startloper Jonathan Sacoor opende de debatten sterk door als eerste de laatste rechte lijn aan te vatten. Christian Iguacel stond klaar om hem af te lossen aan de binnenbaan, maar toen sloeg de tumult toe. De Amerikanen, die op dat moment in tweede stelling liepen, kropen voor Iguacel. De jury deed er nog een schep bovenop door Iguacel letterlijk weg te sleuren naar de buitenbaan. De bonkige atleet zette gelukkig stevig zijn lichaam en kon erger vermijden. Achteraf werd door België een klacht ingediend tegen het voorsteken van Amerika en Kenia. De uitkomst daarvan is nog onbekend.

Foto: Erik van Leeuwen

Van zodra Iguacel het stokje had, liep het opnieuw gesmeerd. Iguacel hield de eerste plaats vast, al moest hij in de bocht wel even de deur dichtdoen, en lanceerde Tibo De Smet in gunstige positie. De Smet viel in de eerste ronden even terug naar plaats drie, maar baande zich in het slot opnieuw een weg naar de tweede positie. Doorloper Dylan Borlée mocht het afmaken en deed dat ook. Zonder te forceren hield hij de tweede plaats vast waardoor de finaleplaats verzekerd was.

Met 3’06″27 liepen ze overall de tweede snelste tijd. Lees hier wat de Tornados (en de Cheetahs) te vertellen hadden na hun reeks.

Splits
Jonathan Sacoor : 46.73
Christian Iguacel : 46.39
Tibo De Smet : 47.25
Dylan Borlée : 45.90

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in