Jonathan Sacoor is zijn eerste wedstrijd van het seizoen in de buitenlucht begonnen met een overwinning in de ASA Athletics Grand Prix in Johannesburg. Belangrijker is dat de sprinter uit Halle kwam tot 45”78, zijn beste tijd in drie jaar.

Het seizoen moet voor Jonathan Sacoor deze zomer in Parijs uitmonden in een olympische medaille met de Belgian Tornados. Maar dan zal de 400m-specialist zich eerst moeten verzekeren van een plek in het estafetteteam. Waar Sacoor jarenlang gold als een vaste waarde in de ploeg van Jacques Borlée, moest de voormalig 400m juniorenwereldkampioen afgelopen jaar bij de WK in Boedapest genoegen nemen met een rol als reserve.

Na een aantal mindere seizoenen geeft de start van het olympisch seizoen reden tot optimisme voor de 24-jarige Sacoor. Eerder deze maand maakte hij deel uit van de gouden estafetteploeg bij de WK indoor in Glasgow en ook de transitie naar de buitenlucht lijkt hij goed te hebben verteerd.

Foto: Jolien De Bock

Sacoor liep donderdag naar zijn beste tijd op een individuele 400m sinds 2021. Vorig seizoen kwam de 400m specialist tot 46”18 bij de Memorial van Damme. Met zijn tijd in Zuid-Afrika is Sacoor nog wel verwijderd van zijn persoonlijk record van 45”03.

Overigens was er donderdag nog een iemand sneller dan Sacoor. Abderrahman Almoubarrake S Alsaleck uit Qatar liep in de eerste van twee finales naar een tijd van 45”55. Trainingsmaatjes Tuur Bras en Nina Hespel kwamen tot respectievelijk 53”52 (400m horden) en 55”07 (400m) bij hun seizoensopener.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in