Mondo Duplantis heeft tijdens de Diamond League in het Chinese Xiamen wederom zijn bovenmenselijkheid gedemonstreerd. Het Zweeds supertalent sprong in zijn eerste wedstrijd van het seizoen naar een nieuw wereldrecord in het polsstokspringen. De nieuwe wereldrecordhoogte bedraagt nu 6m24. 

Hoewel we amper eind april zijn, mochten we dit outdoorseizoen al twee keer een nieuw wereldrecord verwelkomen. De eerste kwam van de hand van Mykolas Alekna. Het toptalent uit Lithouwen maakte afgelopen weekend komaf met het oudste atletiekwereldrecord bij de mannen door zijn discus naar 74m35 te gooien.

Tijdens de Diamond League in Xiamen, de eerste van het circuit, sneuvelde er alweer ééntje. Mondo Duplantis verscheen namelijk op het appel en hij en zijn polsstok deden weer bovennatuurlijke dingen. Nadat hij voor de 49ste keer in zijn carrière over 6m00 sprong en de tegenstand zag achterblijven, liet hij de lat op 6m24 leggen. Exact een centimeter hoger dan het wereldrecord dat hij tijdens de Diamond League finale van vorig jaar in Eugene eigenhandig neerzette. De levende polsstoklegende ging ervoor en klaarde de klus met sprekend gemak bij zijn eerste poging.

De vraag is voor hoelang het wereldrecord standhoudt want over een week komt Duplantis opnieuw in actie op Chinese bodem tijdens de Diamond League van Shanghai. Ook Ben Broeders werkt dit tweeluik af. Hij kwam vandaag tot een zesde plaats met een bescheiden 5m42.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in