De Vlaamse Atletiekliga heeft enkele knopen doorgehakt na de nieuwe beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad op 27 juli. De VAL grijpt zelf in door onder meer de Vlaamse kampioenschappen voor cadetten, scholieren en masters te annuleren. Op wedstrijden zijn maximaal 200 aanwezigen toegelaten. Over het BK AC volgt de komende dagen info.

De komende twee weken moesten in het teken staan van de herstart van de atletiekzomer, maar voorlopig regent het voornamelijk annulaties. Van de 15 geplande wedstrijden zijn al 11 afspraken afgelast. De VAL grijpt zelf in door onder meer het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren, voorzien op 22 en 23 augustus en het Vlaams kampioenschap voor masters op 20 september te annuleren. Over het BK AC volgt de komende dagen meer info na overleg met de Franstalige LBFA. Een annulatie lijkt momenteel niet aan de orde, al wordt het afwachten of atleten van Antwerpse bodem in actie mogen komen door de hoge besmettingsgraad in de provincie met bijhorende draconische veiligheidsmaatregelen.

Wedstrijden mogen in principe nog altijd georganiseerd worden. Het aantal toegelaten personen op hetzelfde moment bedraagt 200. Bij die 200 aanwezigen worden zowel atleten, juryleden, medewerkers als leden van de pers gerekend. Het is bijvoorbeeld een optie om als organisator een wedstrijddag te organiseren in meerdere delen, waardoor meer atleten kunnen proeven van competitie in deze bijzondere tijden.

De Brussels GP op 9 augustus is de eerste grote afspraak van het seizoen die nog niet is afgelast.