Het coronavirus mag dan niet langer een absolute hoofdrol vertolken in ons dagelijks leven, toch blijft het als een soort onzichtbaar spook aanwezig. De Universiade in het Chinese Chengdu, waarvoor al heel wat Belgen geplaatst waren, wordt opnieuw uitgesteld met één jaar naar 2023. De Diamond Leagues in Shanghai en Shenzhen verdwijnen van de kalender. De Kamila Skolimowska Memorial in Chorzow krijgt daardoor een upgrade naar de Diamond League. 

Nadat de Universiade in Chengdu vorig jaar al geschrapt moest worden vanwege de blijvende problemen door het coronavirus, kwam vandaag opnieuw vergelijkbaar nieuws rond de editie van dit jaar. De Universiade zou in China starten op 26 juni, maar wordt dus net zoals de editie van vorig jaar met zeker een jaar uitgesteld. Slecht nieuws voor onder meer Christian Iguacel en Helena Ponette, die afgelopen weekend nog de limieten voor dat kampioenschap behaalden.

Ook binnen de Wanda Diamond League verandert er het een en het ander. De meetings in Shanghai en Shenzhen verdwijnen dit jaar van de kalender. De Diamond League-disciplines van beide meetings zullen in het programma van de Kamila Skolimowska Memorial in het Poolse Chorzow, waar vorig jaar onder meer de World Relays plaatsvonden, opgenomen worden. Het wordt de allereerste keer dat Diamond League-punten te rapen vallen op Poolse bodem.