Het atletiekjaar 2021 begint op een mindere noot. De nationale verlenging van de coronamaatregelen tot in januari door het Overlegcomité betekent dat alle PK’s indoor en in het veld geschrapt moeten worden. De grotere nationale en internationale kampioenschappen staan vooralsnog wél overeind.

Het PK indoor stond gepland voor het eerste weekend van 2021, het PK veldlopen voor het tweede weekend. Nu de coronamaatregelen ten vroegste versoepeld worden op 15 januari, sneuvelen beide kampioenschappen. Of er na 15 januari versoepelingen volgen, en of dat dan ook betekent dat atletiekwedstrijden weer mogelijk zijn, zal afhangen van de evolutie van de coronacijfers in de komende weken. Afwachten is de boodschap.

De eerste grote afspraken op de kalender zijn momenteel de CrossCup in Hannuit op 24 januari, gevolgd door de LBFA- en VAL-kampioenschappen in zaal op 30 en 31 januari. Internationaal is het EK indoor in het Poolse Torun de eerste belangrijke afspraak van 4 tot 7 maart, gevolgd door het WK in het Chinese Nanjing van 19 tot 21 maart.