De Vlaamse Atletiekliga heeft zoals aangekondigd vandaag de nieuwe zomerkalender bekendgemaakt. Op 1 augustus worden na een pauze van meer dan vier maanden de eerste officiële wedstrijden betwist. Met de Flanders Cup in Huizingen én het BK 10 kilometer op de weg kunnen zowel pistiers, kampers als wegatleten meteen hun geluk beproeven. Verder werd er ook geschoven met enkele Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

Door het coronavirus zagen heel wat organisaties het niet meer zitten om hun geplande wedstrijd te organiseren. De Vlaamse Atletiekliga lanceerde daardoor eind juni een oproep om nieuwe kandidaat-organisators te vinden. De vernieuwde zomerkalender is zo toch aardig gevuld geraakt met zowel kleinere meetings, als kampioenschappen. Met de Flanders Cup in Huizingen, de Athletics Classic Meeting van ACW en de Nacht van de Atletiek staan er langs Vlaamse zijde nog steeds enkele grotere meetings op de kalender. In tegenstelling tot wat we gewend zijn is elke meeting verplicht om met voorinschrijvingen te werken.

Bij de kampioenschappen vielen enkele belangrijke verschuivingen op te merken. Het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren stond normaal gepland in hetzelfde weekend als het Belgisch kampioenschap alle categorieën, maar wordt nu met een week uitgesteld. Het BK meerkampen voor de senioren zal in de vernieuwde kalender wél samenvallen met het BK alle categorieën en zal zich eveneens in Brussel afspelen. De cadetten, scholieren, junioren en masters kunnen binnen hun eigen categorie hun BK meerkamp uitvechten op 26 en 27 september. Nog een nieuwigheid is het BK en KvV marathon dat niet op 4 oktober in Brussel zal doorgaan, maar wel op 18 oktober in Brugge.

De volledige zomerkalender voor 2020 kan u hier terugvinden.