De Vlaamse Atletiekliga wil in tijden waarin de coronacijfers opnieuw in stijgende lijn zitten toch atleten in actie laten komen. Daarom lanceert de VAL het concept van de zogeheten micromeetings, waarbij clubs zelf de organisatie in handen nemen met maximaal 100 atleten uit de eigen club of regio.

Door de vele annulaties van wedstrijden in de maand augustus probeert de VAL aan de hand van micromeetings met officiële resultaten toch een soort tegemoetkoming te voorzien. Micromeetings zijn kleinschalige meetings, vergelijkbaar met enkele van de testwedstrijden die in juli gepland stonden. Het verschil zit hem in het feit dat de micromeetings wél officiële resultaten kunnen opleveren. Aan zo’n meeting mogen maximaal 100 atleten van de eigen club, of clubs in de regio deelnemen. Wedstrijden kunnen per discipline georganiseerd worden, maar de mogelijkheid bestaat ook om meerdere disciplines de revue te laten passeren. Clubs mogen ook in samenwerking met clubs in de regio een micromeeting op poten zetten.

Toeschouwers zijn op de micromeetings niet toegelaten, trainers zijn dat uiteraard wel. De VAL neemt zelf het initiatief om die meetings aan te bieden voor elites en de Vlaamse top. Daarnaast worden clubs aangemoedigd om de micromeetings voor een breder publiek te organiseren. Voor benjamins, pupillen en minieme wordt het concept niet gehanteerd, aangezien het concept achter gesloten deuren geen sinecure is met die bewuste leeftijdsgroepen. Voor hen bestaat wel de oplossing om testmeetings te organiseren zonder officiële resultaten.

De aanvraag van een micromeeting kan tot en met 7 augustus. Meer info over het concept kan u hier terugvinden.