De Vlaamse Atletiekliga heeft een nieuwe zomerkalender opgesteld voor het komende zomerseizoen dat op 1 augustus begint. Begin deze maand toonde een enquête bij verschillende organisaties aan dat meer dan de helft van de clubs door de coronacrisis met twijfels zat omtrent de organisatie van hun wedstrijd. Enkele weken later blijven die twijfels aanwezig waardoor in de maand augustus slechts 53% van de pistewedstrijden zal doorgaan. De Flanders Cup van OLSE Merksem is de grootste wedstrijd die van de kalender verdwijnt.

Terwijl ons land weer meer en meer begint te lijken op het dagelijkse leven in het pre-coronatijdperk, is er van atletiekwedstrijden voorlopig nog geen sprake. Daar komt vanaf 1 augustus verandering in. Die dag vindt meteen het BK 10 kilometer op de weg én de Flanders Cup in Huizingen plaats. Amper twee weken later verzamelt de Belgische top zich naar goede gewoonte weer in het Koning Boudewijnstadion voor de nationale titelstrijd. Toch is er niet alleen goed nieuws, want maar liefst 47% van alle pistewedstrijden die oorspronkelijk gepland stonden in de maand augustus, werden reeds geannuleerd door de organisatie. In september lijkt ‘maar’ 26% van alle pistewedstrijden eraan te moeten geloven. Op de weg werden reeds 30% van alle wedstrijden in augustus en september geannuleerd.

Ondanks die verduidelijking is de wedstrijdkalender nog niet helemaal in een definitieve plooi gevallen. De organisatie heeft nog tot 30 juni de tijd om hun wedstrijdschema aan te passen om zo bijvoorbeeld het deelnemersaantal te beperken. De nieuwe wedstrijdkalender voor het nakende zomerseizoen zal op 10 juli bekendgemaakt worden. Wat echter wel al vaststaat, is dat voorinschrijvingen voor elke wedstrijd de norm zullen zijn.

Bekijk de zomerkalender van 2020 hier.