De Raad van Bestuur van de Vlaamse Atletiekliga heeft in navolging van de persconferentie van het Overlegcomité besloten om een competitiestop in te voeren tot 1 januari 2021. Het hervatten van de trainingen krijgt namelijk prioriteit bij de VAL. Eind november wordt de situatie geëvalueerd. Een herschikking van de kalender volgt van zodra er opnieuw zicht is op het hervatten van competitie. 

De lockdown die van zondag op maandag in werking gaat door de hoge coronacijfers heeft logischerwijs gevolgen op atletiekvlak. De Raad van Bestuur van de Vlaamse Atletiekliga heeft dan ook besloten om na de persconferentie van het Overlegcomité van vrijdagavond een competitiestop in te voeren tot 1 januari 2021. Die competitiestop gaat gepaard met een evaluatie van de situatie eind november. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de kalender te herschikken afhankelijke vanaf het moment waarop er opnieuw sprake kan zijn van wedstrijden. De grote prioriteit is om iedereen toegang te kunnen geven tot trainingen.

De motivatie voor die beslissing klinkt als volgt. “We willen aan iedereen een duidelijke streefdatum geven voor de herstart van de competitie. Atletiekwedstrijden verschillen van andere sporten omdat zowel indoor als outdoor zéér veel mensen op en naast het terrein aanwezig zijn. In de huidige context is dit aantal personen samenbrengen niet verantwoord”, aldus de VAL. Dat is echter niet het enige argument. “Atleten moeten minstens enkele weken tijd krijgen om te trainen voor een wedstrijd. Vermits de kalender herschikt zal worden moeten we dit proces ook de nodige tijd geven om tot een goed en evenwichtig aanbod te komen”, klinkt het bij de Raad van Bestuur van de VAL.