Indien u zondag naar de Gentse Blaarmeersen afzakt voor de start van de Structabo CrossCup Relays, dan zal u Louise Carton niet aan de start vinden. De 24-jarige atlete past voor de manches in Gent en Mol door een irritatie aan de achillespees. De drievoudige Belgisch kampioene in het veld maakte het nieuws zelf bekend via haar social media.

Op de terugkeer van Louise Carton in het veld wordt het dus zeker wachten tot na de CrossCup in Mol. Op 25 november staat CrossCup in Roeselare gepland, waar de atlete haar comeback kan maken. Het is echter niet uitgesloten dat Carton eerder in actie komt op een kleinere cross. Ze geeft bovendien aan dat het alternatief trainen al bij al meevalt (zoals u hieronder kan zien).

Carton werd al drie keer eindlaureate van de CrossCup. In 2015, 2016 en 2017 was ze naast eindwinnares van het circuit ook goed voor de nationale titel. De atlete van ACME stond afgelopen zomer op het EK in Berlijn op de 5.000m. Carton is normaliter wel aanwezig voor de huldiging voor de andere EK-gangers, die de organisatie voorziet op zondag.