Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Ismael Debjani, de atleet van CABW, tekent aanstaande zondag alvast present voor de CrossCup Relays in Gent. Ook enkele andere manches staan op de planning. In onze rubriek “Winterkriebels” polsen we naar de rest van zijn plannen voor het winterseizoen.

Afgelopen zomer liet je enkele mooie dingen zien. Hoe blik je terug op deze prestaties?

“Ik ben zeer tevreden over mijn zomerseizoen. Na mijn blessure was het moeilijk om terug te keren naar het hoogste niveau, maar met mijn achtste plaats op het EK in Berlijn en 3’34”40 op de 1500m tijdens de ISTAF ben ik enorm blij.”

De blessures staken er de laatste jaren inderdaad vaak een stokje voor. Heb je op dit moment nog last van vervelende kwaaltjes?  

“Voorlopig is er niets ernstig aan de hand. Ik word omringd en verzorgd door de juiste mensen en mijn team levert goed werk. Hopelijk blijf ik in de toekomst gespaard van eventuele blessures.”

Hoe verliep de voorbereiding op het winterseizoen?

“Na mijn prestaties van het zomerseizoen nam ik in september vakantie. In deze periode zette ik de sport even volledig aan de kant en genoot ik van mijn vrije dagen. Twee weken geleden hervatte ik de trainingen en die gaan voorlopig zeer vlot. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?

“Aanstaande zondag neem ik samen met mijn teamgenoten van CABW, Nicolas Maroye en Amaury Gouverneur, deel aan de CrossCup Relays in Gent, waar ik de 4500m voor mijn rekening neem. Daarna volgen nog de manches in Mol en Roeselare. Vanaf februari focus ik mij net zoals vorig jaar op indoorwedstrijden.”

Wat zijn je eigen ambities en verwachtingen?

“De CrossCup-manches en indoorwedstrijden van het winterseizoen staan helemaal in het teken van de zomer. Mijn hoofddoel is een kwalificatie voor het IAAF WK in Doha. Daar hoop ik net zoals in Berlijn een mooie tijd neer te zetten op de 1500m.”

Heb je een MegaSpike-team opgesteld?

“Ik heb geen ploeg opgesteld.”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.