De eerste manche van het Energyvision CrossCup-seizoen, de relays in Berlare, werd gewonnen door een gemengd drietal. Charlotte Van Laethem, Annelies Nijssen en slotloopster Marie Bilo haalden het van ACW dat als eerste club over de streep kwam. Isaura Rossaert, Charlotte Penneman en Victoria Warpy zijn dus de eerste leiders in het algemeen klassement. Het ROCKNRUN van Chloé Herbiet mocht mee het podium op.

Nooit eenvoudig om in te schatten welk drietal de zomer goed heeft verteerd en zich zal profileren tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Vooraf werd vooral gekeken naar het AC Waasland van Isaura Rossaert, Charlotte Penneman en Victoria Warpy. Zij moesten vooral bedreiging verwachten van het gemengde team Charlotte Van LaethemAnnelies NijssenMarie Bilo en enkele andere ploegen met een sterke slotloopster. Het startschot had nauwelijks geklonken of Mariska Parewyck had zich al losgescheurd van het pak. Bij de eerste wissel was het dus Eendracht Aalst dat de dans leidde. Nijssen kreeg daar de stok door en nam de wedstrijd in handen. Richting de laatste overhandiging bouwde zij een kleine voorsprong uit waarna Bilo het moest afmaken. ACW had intussen Eendracht Aalst te pakken dus het was Warpy die op jacht ging naar Bilo. De voorsprong van bij de wissel hield even stand, maar slonk daarna toch zienderogen. Warpy perste alles eruit en kwam tot bij Bilo. Die had echter slim ingedeeld en kon nog een verschil maken.

Bilo mocht de armen in de lucht gooien en vierde samen met Van Laethem en Nijssen de overwinning. Omdat ACW het eerste voltallige clubteam is strijken zij de klassementspunten op. Rossaert, Penneman en Warpy gaan dus samen aan de leiding. In de achtergrond vielen enkele straffe remontes op. Chloé Herbiet – amper twee weken na haar indrukwekkend marathondebuut toch al op de afspraak – rolde verschillende ploegen op om ROCKNRUN en haar teamgenotes Juliette Secretin en Iris Theunis mee op het podium te hijsen. Juliette Thomas en Sofie Van Accom deden hetzelfde voor hun respectievelijke ensembles. Thomas werd met Justine Brackman en Laura Schadron vierde, Van Accom met Lore Weyers en Fien Paulussen vijfde voor ACHL.

Foto: Jolien De Bock