Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dries Basemans (DCLA) – 5e op het BK Veldlopen 2018 in Brussel – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Hoe verliep de zomer & de wintervoorbereiding?

“De zomer was niet super. Af & toe degelijke trainingen gedaan/ wedstrijden gelopen, maar nooit echt in vorm geweest. Na een deugddoende vakantie met Eline ben ik erin geslaagd het goede gevoel terug te vinden. Plezante trainingen met trainer Wim en de WW-groep, meer aandacht voor stabiliteitstraining met kine (en vriendin) Eline plus een tikkeltje geluk moeten zorgen voor de optimale voorbereiding op het komende winterseizoen.”

Welke veldlopen staan er (reeds) op het programma?

“De CrossCup zal voor mij de rode draad van het seizoen vormen. Op 28/10 organiseert DCLA ook een eigen cross in Leuven, daar wil ik niet ontbreken en proberen beter te doen dan mijn 2e plaats vorig jaar. Rond de jaarwisseling zal ik in de CrossCup-luwe periode ook wel wat wedwedstrijden doen.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?

“In de CrossCup wil ik verder bouwen op het niveau waar ik vorig jaar geëindigd was in Brussel. Ook het EK veldlopen in Tilburg is een doel. Ik hoop dan ook het Belgische team te mogen versterken!”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders tijdens het veldloopseizoen?

“Isaac en Soufiane waren vorig seizoen outstanding. Aan ons om daar iets aan proberen te doen.”

Op welke veldloopprestatie blikt u met plezier terug?

“Het EK veldlopen vorig jaar is me sterk bijgebleven. De Belgen hebben zich daar goed laten zien. Als er dit jaar grote ploegen naar het EK Tilburg mogen trekken, dan is dat deels aan hun te danken. Ook trainingsmakker John Heymans liep zich daar in de kijker. Ik heb een goed gevoel over zijn voorbereiding en gun hem ook die lijn door te trekken dit jaar.”

Welke atleten staan er in jouw MegaSpike-ploeg dit jaar?

* Basemans Dries (DCA – 14m): Duwtje in mijn eigen rug
* Heymans John (DCLA – 6m): Op naar een mooie teamprestatie op de Relays in Gent!!
* Bloemen Tristan (DCLA – 2m): Op naar een mooie teamprestatie op de Relays in Gent!!
* Robben Tom (TACT – 3m): Trainingsmakker die timmert aan de weg terug
* Lonneux-Bencherqui Oussama (RFCL – 12m): Liep sterk voor onze Ekiden ploeg
* Deboth Eline (DCLA – 2m): Loopt ook in Gent en wie weet waar nog..
* Reynaert Hanne (ASVO – 4m): Ook WW atleet met ambitie
* Carton Louise (ACME – 25m): Ik geloof in de comeback in ‘t veld
* Geypen Kim (DLA – 8m): Altijd op niveau
* Truyers Imana (CABW – 23m): Zal vorig seizoen bevestigen

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.