Na een dominantie van zeven jaar was het voor het eerst niet OEH dat mocht zegevieren tijdens de CrossCup Relays in Berlare. Het mixed team ROCKNRUN mocht uiteindelijk de bloemen in ontvangst nemen. Het team van Ruben Querinjean kreeg de overwinning quasi cadeau na het uitvallen van Guillaume Grimard, de slotloper van DCLA. Clément Deflandre stak zijn ploeg HERVE in de leiderstrui door als tweede en eerste volledige clubteam over de finish te komen. Fusieclub Alibo Lyra-Lierse werd derde.

DCLA werd vooraf getipt als één van de favorieten. Pieter Sisk liet er als startloper dan ook geen gras over groeien. Hij gaf het stokje eenvoudig als eerste door aan John Heymans die net is teruggekeerd van een hoogtestage in Kenia. Heymans kreeg al snel het gezelschap van Antoine Senard, de atleet van Seraing die deel uitmaakte van het mixed team ROCKNRUN. Heymans had aan één versnelling op het einde genoeg om Senard van zich af te schudden.

Guillaume Grimard mocht zo als eerste aan de slotronde beginnen. Ver kwam hij niet, want na 100m verwees een spierscheur hem naar de zijlijn. Ruben Querinjean kreeg zo vrijspel en kon aan een lange solo beginnen. Zijn voorsprong kwam geen moment nog in het gedrang. Na een tweede plaats in 2021 mocht de Luxemburger nu de hoogste treden op het podium innemen. Clément Deflandre was na afloop ook een gelukkig man. Als slotloper perste hij er een straffe remonte uit waardoor hij zijn team HERVE naar de tweede plaats loodste. Aangezien HERVE het eerste volledige clubteam is, mocht het trio de leiderstrui in ontvangst nemen.

De derde plaats ging uiteindelijk naar de nieuwe club Alibo Lyra-Lierse waar Hamish Carson na beurten van Jochem Vermeulen en Ward Leunckens het stokje mocht binnenbrengen. Michael Somers viel met zijn nieuwe club CABW net naast het podium.

Foto: Peter Wagemans