Na een jaartje afwezigheid stonden de CrossCup Relays in Berlare opnieuw op de planning. Bij de mannen werd het uitkijken naar een spannende strijd tussen onder meer titelverdediger OEH en uitdagers van dienst DCLA en LYRA. OEH en DCLA hielden tot de laatste stokwissel gelijke tred. Robin Hendrix maakte het verschil als slotloper. WACO verraste met een tweede stek dankzij een beresterke Ruben Querinjean. LYRA stootte DCLA alsnog van het podium dankzij slotloper Michael Somers. 

In een zonovergoten Berlare zorgden de startlopers op de CrossCup Relays voor vuurwerk. Topfavoriet OEH werd in de verdediging gedwongen door DCLA. 800m-specialist Pieter Sisk gaf namelijk als eerste de stok door aan Belgisch veldloopkampioen John Heymans. In het spoor van Heymans volgde Isaac Kimeli die de stok van Simon Debognies kreeg.  Heymans deed zijn uiterste best om Kimeli te volgen, maar het was de olympiër die met een versnelling uitpakte in de eerste van twee ronden. Heymans moest achtervolgen, maar kwam net voor de laatste stokwissel opnieuw opzetten. 

De kloof werd herleid tot een vijftal meter, al liep het grondig mis bij de heren van DCLA. Heymans kreeg de stok wel tot bij Grimard, maar botste ongelukkig tegen zijn teamgenoot. Het Leuvense duo ging erbij liggen, waardoor Robin Hendrix meteen een kloofje sloeg. Er zou echter geen kruid opgewassen zijn tegen Hendrix, die OEH naar een zevende overwinning op rij loodste op de Relays. In de strijd om het podium werd het bijzonder interessant. Grimard kende een slechte dag en zag een podiumplaats voor DCLA als sneeuw voor de zon smelten. Michael Somers bracht LYRA in stelling voor de tweede plaats, al had de winnaar van de 10 Miles niet gerekend op een ontketende Ruben Querinjean. De Belgische kampioen op de korte cross kon dankzij een waanzinnige slotronde op en over Somers naar de tweede plaats knallen.

De volgende manche van de CrossCup staat binnen twee weken gepland aan het Zilvermeer in Mol.