De eerste CrossCup van het seizoen ging vandaag in Berlare van start. Vorig jaar kon de wedstrijd niet doorgaan door het coronavirus. Twee jaar geleden schreef het team VITA van Hanne Verbruggen de overwinning op zijn naam. Verbruggen kwam dit jaar niet aan de start. In een spannende strijd trok Lisa Rooms voor AVLO het laken naar zich toe. 

Elise Vanderelst nam voor MOHA de snelste start van alle deelneemsters. Ze gaf met een grote voorsprong de stok door. Haar teamgenotes konden de voorsprong jammer genoeg niet behouden. Rani Baillievier liep een knappe wedstrijd en kwam als tweede toe.
In haar zog gaven Joblin Marine (RESC) en Nadege Dom Modi (CABW) de stok door.

Camille Muls (RESC) maakte meteen de afstand op het team van MOHA goed. Vanessa Scaunet (CABW) volgde in haar spoor. Samen sloegen ze een kleine kloof op de achtervolgende loopsters. Eline Dalemans (AVLO) kreeg pas later de stok, maar legde de tweede afstand als snelste af.

De laatste wissel werd allesbepalend. Imana Truyers liep voor lange tijd aan de leiding. De overwinning lag voor het grijpen, maar Lisa Rooms stak hier een stokje voor. Na een sterke inhaalrace had zij de betere benen in de eindsprint. Zo schreef het team van AVLO met Melissa Willaert, Eline Dalemans en Lisa Rooms de overwinning op zijn naam. Rooms begint hiermee na haar Belgische titel 10km op de weg met een sterk winterseizoen. Het team van CABW moest net als twee jaar geleden tevreden zijn met een tweede plaats.

Een tijdje later kwam Mieke Gorissen als derde over de streep. Ook zij liep een sterke wedstrijd. De olympische marathonloopster mocht samen met Lotte Scheldeman en Marie Tytgat voor ADD als derde op het podium klimmen. Hanna Vandenbussche kwam voor AVR ook nog sterk opzetten, maar miste het podium. Jenna Wyns (VAC) liep de snelste tijd van alle deelneemsters over 2800m.

De uitslagen zijn hier te vinden.