AVLO schreef voor het tweede jaar op rij de CrossCup Relays in Berlare op hun naam. Het team van onder meer Lisa Rooms heeft er wel stevig voor moeten knokken. Pas in het ultieme slot kon Rooms, samen met Nina Lauwaert voor ACW, het gaatje op Chloé Herbiet van WACO dichtlopen. Vervolgens slaagde de vice-Belgische kampioen er met haar eindsprint in om Lauwaert van zich af te schudden. 

Zonder uitgesproken favoriet beloofde het een spannende strijd te worden bij de vrouwen. Mariska Parewyck nam voor EA de beste start door ruim als eerst te wisselen. Daarna verdween EA wel uit de voorhoede. De Française Charlotte Mouchet nam als tweede loopster voor WACO al snel de leiding over. Mouchet zette de snelste tijd van alle deelnemers neer en stuurde Chloé Herbiet met voorsprong op pad. Niet alleen Mouchet, maar ook Julie Voet (AVR), Charlotte Penneman (ACW) en Lotte Scheldeman (ALVA) lieten zich opmerken door hun team opnieuw in de running te brengen.

Terwijl Herbiet al aan haar afsluitende 2800m bezig was, werden ook Hanna VandenbusscheNina Lauwaert en Astrid Verhoeven in stelling gebracht. Zij stonden voor een stevige inhaalrace. Lisa Rooms (AVLO) moest nog iets langer wachten alvorens ze het stokje kreeg, maar zij liet zich daar niet door ontmoedigen. Rooms rukte snel op naar voor en bundelde met Lauwaert de krachten om jacht te maken op Herbiet.

In het slot van de wedstrijd had het duo de atlete van WACO te pakken. Rooms, die in de laatste 400m haar enkel nog omsloeg en bijna ten val kwam, perste er nog een fraaie versnelling uit om Lauwaert te lossen. Uiteindelijk haalde Rooms voor het tweede jaar op rij de buit binnen voor haar club AVLO. Lauwaert liep als tweede binnen voor ACW. Herbiet kon nog relatief eenvoudig Vandenbussche afhouden voor de derde plaats.

Foto: Peter Wagemans