Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Robin Hendrix (OEH) – 4e op het BK A.C. 1500m 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Ik heb het zomerseizoen na de Nacht van de Atletiek beëindigd. Na een rustperiode, ben ik al sinds eind augustus voor het winterseizoen aan het trainen. De trainingen gaan zeer goed en ik kijk opgetogen uit naar de crossen. Ik zal ook in tegenstelling tot vorig jaar, mijn seizoen blessurevrij kunnen starten.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Ik begin het seizoen 14 oktober op de Ekiden in Brussel, waar ik als startloper van Team Calipage – Craft, de eerste 5km zal lopen. Daarna neem ik deel aan de Crosscup Relays in Gent, samen met Joris Keppens en Philip Cortvriendt. De EasyKit Crosscup van Mol zal de eerste grote test voor me zijn. Daar zal ik deelnemen aan de lange cross. Ook in Roeselare loop ik de lange cross om me te selecteren voor het EK beloften.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Vorig jaar kon ik door een achillespeesblessure mijn debuut op de lange cross niet waarmaken. Dit jaar ben ik nog sterker geworden dan vorig jaar. Ik denk dat ik dus zeker men mannetje zal staan op de lange cross. Ik zou daarom graag dit seizoen eindelijk mijn EK-debuut in Slowakije maken.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Je mag het Belgische veldloopwereldje zeker niet onderschatten. Ik verwacht dit jaar een sterke tegenstand. Zeker als ik hoor welke namen er aan de start kunnen staan. Ik vind het ook beter voor de CrossCup zelf: zo is er wat meer spektakel en dat spreekt ook media en sportliefhebbers meer aan.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Zoals ik vorig jaar al zei denk ik dat teammate Simon Debognies dit seizoen opnieuw een grote stap zal zetten. Hij is sterker dan vorig jaar. Op de korte cross verwacht ik veel van trainingsmaat Philip Cortvriendt. Hij is enorm gemotiveerd en dat zal zijn vruchten afwerpen dit seizoen. Goed bezig Phille! Bij de vrouwen zie ik Lisa Rooms mooie dingen doen. Zoals coach Moriau vaak zegt, is ze in haar beste vorm ooit.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Ik eet altijd een koolhydraatrijke maaltijd zoals pasta, brood of rijst, toch zeker 3u voor de wedstrijd. Ik probeer ook minder vezels te eten, om geen last te krijgen in de maag. Verder drink ik nog ORS zodat mijn lichaam voldoende vocht opneemt.
Vlak na de wedstrijd drink ik de Recup Gold. Vroeger durfde ik na de wedstrijd weleens langs de frituur passeren, deze gewoonte probeer ik wel af te leren! Tegenwoordig kies ik na de wedstrijd meer voor koolhydraat- en eiwitrijke voeding.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Nee, maar ik zou het wel graag eens uitproberen als alternatieve training.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Isaac Kimeli (OEH – 25 miljoen): Trainingsmaat en grote meneer, gaat er zeker staan dit seizoen
* Sofie Van Accom (ACHL – 19 miljoen): Puntenpakker
* Lisa Rooms (OEH – 17 miljoen): Teamgenoot, zal mooie stappen zetten
* Robin Hendrix (OEH – 11 miljoen): koopje en zelfmotivatie
* Philip Cortvriendt (OEH – 8 miljoen): Philip zal dit seizoen de korte cross domineren
* Femke Speelman-Rooms (ATAC – 7 miljoen): Vorig jaar heel sterk
* Paulien Nelissen (ACA – 4 miljoen): Traint sinds kort bij ons, goed bezig
* Katinka Bassleer (AVZK – 4 miljoen): Vorig jaar heel sterk
* Jochem Vermeulen (KAPE – 3 miljoen): Koopje en maakte een sterke comeback deze zomer
* Viktor Benschop (KAAG – 2 miljoen): Zeer goede atleet

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.