Met de CrossCup Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2019-20 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten en andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dorian Boulvin (CABW) is vandaag aan de beurt en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Ben je tevreden met je prestaties van afgelopen zomer?

“Ik ben zeker tevreden van mijn zomer. Voor het eerst ben ik op hoogtestage geweest. In april trok ik naar Flagstaff en in juni zocht ik de bergen in Sankt Moritz op. Mijn lichaam heeft hier zeer goed op gereageerd, want het hoofddoel was het EK Beloften 10.000m en ik had de dag van de wedstrijd mijn beste benen. Een duidelijk bewijs dat mijn voorbereiding zeer goed was.”

Hoe verloopt de voorbereiding op het winterseizoen?

“De voorbereiding verloopt momenteel heel goed. Ik heb mijn zomerseizoen reeds na de Nacht van de Atletiek vroegtijdig stopgezet om richting mijn laatste EK veldlopen bij de beloften toe te werken. Ik vertoef momenteel op hoogte in de Bakala Academy en de benen reageren goed op alles. Mijn conditie is dan ook veel beter dan vorig jaar dezelfde periode.”

Welke (veldloop)wedstrijden staan er (reeds) op het programma?

“Mijn programma voor de winter is heel simpel: ik ga alle CrossCup-manches lopen met uitzondering van Hannuit omdat ik dan normaal gezien naar Zuid-Afrika trek. Hopelijk kan ik ook het EK veldlopen aan mijn programma toevoegen, want dat is nu eenmaal het hoofddoel.”

Wat zijn je eigen ambities en verwachtingen?

“Mijn hoofddoel is het EK veldlopen bij de beloften waar ik op een plaats bij de beste 10 mik. Voor de rest wil ik vooral een goede winter draaien om zonder zorgen richting het zomerseizoen toe te kunnen werken.”

Foto: Jeroen De Meyer

Van wie uit je trainingsgroep (of daarbuiten) mogen we iets verwachten dit veldloopseizoen?

“Zoals elk jaar verwacht ik een goede winter van mijn trainingspartners met ondermeer Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Lisa Rooms en nieuwkomer Hugo Hay die dit jaar indoor en cross zullen combineren. Ik denk ook dat Jeroen D’hoedt en Dieter Kersten zeer sterk zullen zijn in de CrossCup. Stijn Baeten zou ook een heel mooi winterseizoen moeten kunnen afwerken.”

Hoe zou je het veldlopen in het algemeen zelf aantrekkelijker durven maken?

“Ik zou proberen om meer recreanten aan te trekken zoals in de straatwedstrijden om vervolgens de wedstrijd te splitsen tussen recreanten en elite. Waarom niet een elite wedstrijd met 20 tot 30 atleten uit de Belgische of zelfs Europese top en een open populaire wedstrijd voor recreanten met misschien meer dan 100 of 200 deelnemers? Als we zien hoeveel lopers er aan een wedstrijd zoals de 20km door Brussel deelnemen, dan is er zeker potentieel om een deel van die recreanten naar het veldlopen te brengen. Voor de elitewedstrijden zou het ook interessant zijn mocht het beter gefilmd worden en we niet enkel de eersten in beeld zien, maar bijvoorbeeld ook altijd het verschil tussen de eersten en de achtervolgers zien verschijnen.
En waarom niet éénmaal per seizoen een ’tijdrit-veldloop’ organiseren waarbij elke 30sec een andere atleet vertrekt, met de bedoeling zo snel mogelijk tegen de klok te lopen i.p.v. tegen elkaar. Ook hier mogen gerust wat punten aan vasthangen voor het CrossCup-klassement.”

Mijn MegaSpike-ploeg voor deze winter:

“Ik heb geprobeerd om een evenwichtige ploeg in te schrijven met vrienden en atleten die in vorm zijn en hoop uiteraard om veel punten te scoren.”
* Nina Lauwert (ROBA – 23m)
* Dieter Kersten (ADD – 15m)
* Dorian Boulvin (CABW – 14m)
* Clement Deflandre (HERV – 13m)
* Febe Triest (EA – 10m)
* Lucas Da Silva (RFCL – 9m)
* Nanouk Stevens (ACW – 7m)
* Elodie Van den Abeele (ACLO – 5m)
* Kilian Zicari (CABW – 2m)
* Laura Swannet (ATAC – 2m)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.