Het veldloopseizoen 2018-19 is reeds van start gegaan met de Structabo Cross Cup Relays, maar vanaf dit weekend staan de eerde individuele Belgische veldlopen op het programma. Steven Casteele – Belgisch Kampioen 10.000m 2018 – is ook nog aan de beurt in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Hoe verliep de zomer & de wintervoorbereiding?

“De zomer is goed verlopen. Het doel was om de EK-limiet te lopen op de 10.000m en dat is me gelukt. Een EK-deelname op zich ging sowieso moeilijk zijn, dus daar was ik niet mee bezig. Daarna hebben we de focus op de marathon gelegd. De voorbereiding ging quasi perfect. Ik merkte dat ik in supervorm zat. Ik liep makkelijk tempo’s over lange stukken waar ik het vorig jaar moeilijk mee had op kortere afstanden. Helaas had ik op de dag dat het moest gebeuren een mindere dag en dan is de marathon genadeloos. Ik hoop dan ook deze vorm en het goede gevoel van de voorbereiding terug te vinden in de crossen.”

Welke veldlopen staan er (reeds) op het programma?

“Ik ben zoals de meeste atleten gestart met de Crosscup Relays te Gent en ook de veldloop van Leuven heb ik reeds achter de kiezen. Nu volgen nog de Crosscups van Mol en Roeselare, daarna moeten we de planning nog bekijken maar in principe werk ik de resterende CrossCup-manches af.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?

“Ik weet niet wat te verwachten. Het is tamelijk kort na mijn eerste marathon en de vraag is hoe lang het herstel duurt. In Gent & Leuven had ik daar blijkbaar nog wat last van, maar we maken er gewoon het beste van. Ik hoop dat ik nu enkele positieve effecten van de marathonvoorbereiding kan meenemen in het resterende veldloopseizoen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders tijdens het veldloopseizoen?

“Ik ben zeer benieuwd naar de evolutie van Dorian Boulvin. Hij had een sterke winter en zijn zomer mocht er ook zeker zijn! Ik sta ook te popelen om Lander Tijtgat terug aan het werk te zien na zijn hoopgevende Relays-resultaat. Voorts ben ik ook benieuwd naar hoe de mannen het gaan doen op het EK!”

Op welke veldloopprestatie blikt u met plezier terug?

“De Belgen hebben op het EK veldlopen van vorig jaar een hele mooie prestatie geleverd, zowel in de jeugd als bij de senioren. Bouchikhi zijn 5de plaats was echt zot. Het BK veldlopen was ook een prachtige cross om naar te kijken.”

Welke atleten staan er in jouw MegaSpike-ploeg dit jaar?
* Lauwaert Nina (ROBA – 24m)
* Tijtgat Lander (EA – 17m)
* Casteele Steven (KKS – 15m)
* Vanderelst Elise (MOHA – 11m)
* Casteele Mathijs (KKS – 9m)
* Dalemans Eline (AVLO – 9m)
* Speelman-Rooms Femke (ATAC – 7m)
* D’hoore Ward (HAC – 6m)
* Vonck Lotte (EA – 1m)
* Casteele Tom (KKS – 1m)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.