Met de CrossCup Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2019-20 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Vanessa Scaunet (CABW)  is als volgende aan de beurt en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Ben je tevreden met je prestaties van afgelopen zomer?

“Nee, absoluut niet eigenlijk. Het is voor mij een heel moeilijke zomer geweest, zowel mentaal als fysiek. Ik liep enkel een klein PR op de 400m, maar ook daar was ik niet tevreden mee. Er zijn te veel dingen gebeurd die ervoor gezorgd hebben dat ik niet kon presteren zoals het moest.”

Hoe verloopt de voorbereiding op het winterseizoen?

“De voorbereiding begon moeizaam na mijn mindere zomer. Ook de nasleep van enkele gezondheidsproblemen die deze zomer al voor problemen zorgden, waren nog niet van de baan. Het begint nu wel weer vlotter te gaan, maar er is nog veel werk.”

Welke (veldloop)wedstrijden staan er (reeds) op het programma?

“Normaal zal ik de volledige CrossCup afwerken. Dit kan eventueel aangevuld worden met nog andere wedstrijden, maar de verdere planning staat nog niet vast.”

Wat zijn uw eigen ambities en verwachtingen?

“Ik wil vooral weer mezelf zijn op training en wedstrijd, hetgeen ik deze zomer miste. Als dat lukt, dan zal ik erin slagen om mooie prestaties neer te zetten en concurrentie te kunnen bieden aan de andere meisjes. Een top 5 in het CrossCup-klassement is wel een doel als ik erin slaag om op tijd in vorm te zijn. De EK-selectie zal wellicht moeilijk worden aangezien het mijn eerste jaar als senior wordt, maar zeg nooit nooit.”

Foto: Jeroen De Meyer

Van wie uit je trainingsgroep (of daarbuiten) mogen we wel iets verwachten dit veldloopseizoen?

“Ik ben deze zomer gestopt bij mijn trainingsgroep en train voorlopig alleen in samenwerking met mijn vriend Ivo en bij Noël Leveque (CABW) voor snelheidstraining. Het is dus moeilijk om te zeggen wie er goed zal presteren. Ik kijk wel uit naar de terugkomst van Soufiane Bouchikhi in het veldlopen. We hebben hem gemist vorige winter!”

Hoe zou je het veldlopen in het algemeen zelf aantrekkelijker durven maken?

“Ik vind het veldlopen persoonlijk een van de leukste disciplines van de atletiek. Een mixed relay zoals nu op de 4x400m het geval is, zou een leuk alternatief kunnen zijn op de gewone relay?”

Wat verwacht je van jouw MegaSpike-ploeg?

“Geen idee! De voorbije jaren eindigde mijn ploeg altijd redelijk ver achteraan. Ik vind het een leuk spel om mee te doen, maar ik heb geen speciale verwachtingen. Ik hoop gewoon dat mijn team goed scoort!”

Mijn MegaSpike-ploeg voor deze winter:

* Hanne Verbruggen (VITA – 19m)
* Tim Van de Velde (DUFF – 16m)
* Vanessa Scaunet (CABW – 12m)
* Jennen Mortier (RCG – 12m)
* Mathilde Deswaef (WS – 11m)
* Mathijs Casteele (KKS – 8m)
* Alexander Diaz Rodriguez (DEIN – 7m)
* Isabeau Lenaerts (ATAC – 5m)
* Marco Vanderpoorten (HAMM – 4m)
* Elise Van Raemdonck (ATAC – 3m)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.