Met de CrossCup Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2019-20 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Hanna Vandenbussche (AVR) is de volgende die ons te woord stond en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Ben je tevreden met je prestaties van afgelopen zomer?

“Ik kijk met gemengde gevoelens terug op mijn zomerseizoen. Over de eerste helft ben ik meer dan tevreden: ik liep een PR op de 10km (33min42), op de 3000m (9min40) en op de marathon (2u36min50). Spijtig genoeg ging het vanaf de maand mei een stuk minder goed. Ik kreeg een contractuur in mijn heup, waardoor ik niet kon deelnemen aan de Europabeker 10.000m in Londen en ook niet aan het BK 10km in Lokeren. In augustus verbleef ik drie weken op hoogte in Font Romeu en beleefde ik een fantastische trainingsstage met Stephanie Barnes en Jean Pierre Weerts. Spijtig genoeg kon ik mijn sterke voorbereiding – wegens de keuze voor het WK in Doha – niet omzetten in een goede prestatie op de marathon.”

Hoe verloopt de voorbereiding op het winterseizoen?

“De voorbereiding verloopt vlot. Ik heb tijdens de vorige maanden heel veel kilometers gelopen en heb dus een sterke basis. Alleen zal ik nog serieus aan mijn snelheid en weerstand moeten werken de komende weken. Gelukkig kan ik rekenen op Veerles (Dejaegher, red.) uitstekende schema’s!”

Welke winterwedstrijden staan er (reeds) op het programma?

“Ik zal mij deze winter volledig op de CrossCup focussen. Misschien doe ik tussendoor nog een stratenloop in Nederland, maar de veldlopen komen nu op de eerste plaats.”

Wat zijn jouw eigen ambities en verwachtingen?

“Ik hoop mijn prestaties van vorig jaar te herhalen, ook al zal het niet gemakkelijk zijn na deze zware marathonvoorbereiding. Ik hoop vooral in de tweede helft van het seizoen mijn oude vorm terug te vinden.”

Foto: Peter Wagemans

Van wie uit jouw trainingsgroep (of daarbuiten) mogen we wel iets verwachten dit veldloopseizoen?

“In onze trainingsgroep (Sabine Dejaeghere, Evy Pieters, Jani Montaigne en Ineke Lambert) onder leiding van Veerle hebben we erg gemotiveerde atletes die de crossen zullen lopen. Ik hoop dat we elkaar mogen toejuichen tijdens de verschillende wedstrijden dit winterseizoen. Daarnaast zorgt mijn club AVR voor een geweldige ondersteuning en een enorme steun. Ik ben blij dat ik door zoveel mensen zo sterk omringd wordt. Daarnaast verwacht ik veel van mijn trainingsmaatje Stephanie Barnes en hoop ik dat Louise Carton, Imana Truyers, Sofie Van Accom, Lisa Rooms en Vanessa Scaunet weer van de partij zullen zijn. Ik vind het heerlijk om het onder ons uit te vechten voor de ereplaatsen.”

Hoe zou jij het veldlopen in het algemeen zelf aantrekkelijker durven maken?

“Ik vind dat het veldlopen momenteel al erg aantrekkelijk is. Het enorme engagement van de organisatie is er elk jaar opnieuw. Ik kijk er steeds enorm naar uit om de CrossCup te lopen. De sfeer zowel voor als na de wedstrijden is altijd heel fijn en gemoedelijk!”

Mijn MegaSpike-ploeg voor deze winter:

* Hanna Vandenbussche (AVR – 20m)
* Steven Casteele (KKS – 15m)
* Dorian Boulvin (CABW – 14m)
* Jennen Mortier (RCG – 12m)
* Regis Thonon (WACO – 10m)
* Zenobie Vangansbeke (ACME – 10m)
* Florence De Cock (WACO – 7m)
* Evy Pieters (AVR – 6m)
* Joris Keppens (OEH – 5m)
* Lotte Scheldeman (ADD – 1m)

“Ik heb mijn ploeg heel gevarieerd samengesteld en hoop op een mooi resultaat.”

 

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.