De IFAM Indoor komt stilaan dichterbij. Komende zaterdag 13 februari verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 5 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met hordenspecialiste Sarah Missinne. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Sarah Missinne - Foto: Jasper Jacobs
Sarah Missinne – Foto: Jasper Jacobs

Hoe is jouw winterseizoen tot nog toe verlopen?

“Ik heb een zeer goede stage in Zuid-Afrika gehad in het begin van de winter. Helaas levert die nog niet meteen op, want momenteel blijven de resultaten daarvan nog wat uit. Uiteraard werken we verder om mijn PR te benaderen.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM is een heel mooie wedstrijd met een goede sfeer. Het is dan ook steeds een uitdaging om met sfeer en concurrentie te lopen. Ik loop er dit jaar de 60m horden.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf? Heb je een bepaalde prestatie voor ogen?

“Mijn doel is zo dicht mogelijk tegen mijn persoonlijke beste (8″38) te lopen. Dit jaar kwam ik tot 8″64. Maar ook zeker genieten van deze mooie wedstrijd.”

Waar liggen jouw doelen voor de rest van de winter?

“Het doel van het winterseizoen is een mooie voorbereiding hebben voor de zomer. Dat blijft het belangrijkste. Verder is de winter ook ideaal om vertrouwen op te doen tijdens wedstrijden.”

Naar waar werk je deze zomer toe?

“Met een perfecte en blessure vrije voorbereiding, speel ik wel met de gedachte om de EK-limiet U23 op de 100 meter horden (13″30) te proberen halen. Uiteraard zullen daarvoor de omstandigheden perfect moeten zijn.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer op deze pagina