De snelle piste in Oordegem deed zijn naam weer alle eer aan door opnieuw voor snelle tijden én limieten te zorgen. Op de Memorial Léon Buyle Meeting vervoegden maar liefst drie atleten de delegatie voor Berlijn en sleepte Mathilde Deswaef haar ticket voor het WK junioren in de wacht. Een overzicht.

Nog lang voor het hoofdprogramma begon, liepen Hanne Claes en Margo Van Puyvelde zich al in de kijker door beiden naar de EK-limiet op de 400m horden te snellen. Meer hierover vind je hier. Bij de mannen ging Dylan Owusu op zoek naar zijn startbewijs voor Berlijn. Hiervoor was een duik onder de 50″70 noodzakelijk, maar het bleef bij 51″90 voor de RCG-atleet. Op de 200m viel een tweede EK-limiet te vieren. Robin Vanderbemden was degene die deze keer mocht juichen. Jonathan Borlée kwam op diezelfde afstand in het hoofdprogramma tot 21″08. Jonathan Sacoor deed er met 21″35 net iets langer over.

Camille Laus – Foto: Tomas Sisk

De baanronde zonder horden zou een vierde limiet kunnen opleveren, want Camille Laus flirtte vorige week al met het minimum. Het werd weer net niet, want met 52″57 kwam ze alweer dichtbij de gevraagde 52″22. Bij de mannen kwam Dylan Borlée tot een degelijke 46″06.

Foto: Alain Sennesael

Op de 100m horden was het uitkijken naar wat Sarah Missinne kon. Zij kwam de voorbije weken al heel dicht bij de gevraagde 13″12 voor Berlijn dus mits een uitschieter lijkt een duik onder deze tijd geen utopie. Vandaag kwam ze tot een knappe 13″19 waardoor ze langzaam maar zeker dichterbij komt. Nochtans is het EK geen doel voor de hordeloopster. “Berlijn zit niet in mijn hoofd. Als ik mij daar te hard op zou vastpinnen, zou ik overmand worden door de stress en zal het zeker niet lukken. Ik ga niet ontgoocheld zijn als de limiet er niet komt, want mijn doel voor dit jaar was een tijd rond de 13″25 en dat is al gelukt. Volgende week volgt een nieuwe wedstrijd onder de bollen van het Atomium.”

Hanne Maudens mocht in eigen huis de verspringbak in. Na haar sterke prestatie in Götzis zorgde ze ook vandaag voor een straffe prestatie door 6m48 ver te springen. “Ik ben tevreden, maar er zit meer in aangezien ik nooit echt goed uitkwam op de afstootbalk. Een week na Götzis heb ik mij alweer nieuwe doelen gesteld richting Berlijn. Daar wil ik graag bij de beste acht eindigen en liefst een score boven de 6.300 punten behalen”, klinkt het vol vertrouwen. Ook Maudens neemt volgende week deel aan de hordenwedstrijd in Brussel.

Op de 800m scherpte Pieter Claus zijn PR aan tot 1’47″17. Pieter-Jan Hannes kwam tot 3’43″91 op de 1500m. Op diezelfde afstand viel bij de vrouwen nog een limiet voor het WK junioren te noteren. Mathilde Deswaef kwam over de eindmeet na 4’18″55 en mag zo mee naar Tampere. Bij de scholieren konden Mariam Oulare en Janie De Naeyer zich plaatsen voor het EK scholieren op de 100m.