Nog 10 dagen en dan is het weer verzamelen geblazen in de Topsporthal voor de IFAM. Zowel de betere nationale als internationale atleten zakken maar al te graag af naar dit atletiekfeest. De weelde aan talent op de voorlopige deelnemerslijst maakt het moeilijk er enkele potentiële smaakmakers uit te kiezen. Sarah Missinne maakte een sterke indruk op het Kampioenschap van Vlaanderen en daarom viel ons (kenners)oog op haar om eens vooruit te blikken naar zaterdag 9 februari. Zij mag zich aan sterke tegenstand verwachten op de 60 meter horden. Voelt u de IFAM Koorts ook al stijgen?

Dag Sarah, hoe is je voorbereiding op dit indoorseizoen verlopen?

“Ik trok net als heel wat landgenoten naar Zuid-Afrika om mij klaar te stomen voor deze winter. Ik heb er een heel goede stage opzitten en ben dus zeker tevreden. De stage eindigde helaas wel in mineur. Ik heb waarschijnlijk iets verkeerd gegeten tijdens mijn laatste dagen daar waardoor ik een voedselvergiftiging opliep. De terugvlucht was dus allesbehalve een pretje. Ik zag in gedachten het eerste deel van dit winterseizoen al aan mijn neus voorbij gaan. Gelukkig ben ik verrassend snel hersteld. Ik kon vrijwel meteen de trainingen hervatten en dus verder bouwen op mijn goede stage. Buiten enkele dagen een verminderde eetlust heb ik er niet veel hinder meer van ondervonden.”

Sarah Missinne – Foto: Yngwie Vanhoucke

Je presteerde meteen sterk op het Kampioenschap van Vlaanderen. Ben je tevreden met deze prestatie?

“Absoluut, ik ben zeker content. Mijn doel was om dit seizoen zeker onder de 8“30 te kunnen duiken. In de finale liep ik 8”29, toch en wereld van verschil met 8”30 (knipoogt, red.) dus dat eerste doel kan meteen afgevinkt worden. Alles wat de volgende maanden in de buurt komt van die 8”20 is mooi meegenomen. Mijn record is 8“23, dus dat wil ik graag evenaren of een beetje beter doen. Of dit lukt is natuurlijk moeilijk te voorspellen. We zien wel waar ik uitkom.”

Nog even en het is weer tijd voor de IFAM. Kijk je er naar uit?

“Ik kijk er zeker naar uit! Dit weekend trek ik eerst nog naar Amsterdam voor een wedstrijd. Een week later is het dan weeral tijd voor de IFAM en daar wil ik maar al te graag bij zijn. Onder meer Eline Berings en de Nederlandse Nadine Visser (brons op het WK indoor in 2018, red.) staan op de deelnemerslijst, dus om tegen zo’n sterke atleten uit te mogen komen is altijd leuk. Er zal veel meer tegenstand zijn, dus zo’n kans laat ik niet aan mij voorbij gaan.”

Focus je deze winter enkel op de 60 meter horden of ga je op enkele andere nummers ook kijken waar je staat?

“Er zal zo nu en dan ook wel eens een 60 meter op het programma staan. Dat zal maar één of twee keer zijn. De focus ligt echt wel hoofdzakelijk op die horden.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.