De IFAM Koorts bereikt stilaan zijn hoogtepunt. Op zaterdag 10 februari, over exact één dag, neemt een hele rits Belgische topatleten het op tegen atleten met internationale allure op de IFAM Indoor. Nog vooraleer het atletiekfeest losbarst in de Gentse Topsporthal, blikken we in deze reeks vooruit met enkele potentiële smaakmakers. Kobe Vleminckx, twee weken geleden nog goed voor de Vlaamse titel op de 60m, kan zich morgen meten met een stevig deelnemersveld. De eerstejaarsbelofte van ACHL mag meteen aantreden in het internationale programma.

Hoe verliep je aanloop naar de winter?

“Quasi alle trainingen zijn vlot verlopen tijdens mijn voorbereiding. Ik heb hier en daar wel eens last gehad, maar in de aanloop naar mijn eerste wedstrijd voelde ik dat ik in staat zou zijn om sneller dan ooit in zaal te lopen. Dat is gelukt, wat in feite niet zo moeilijk was, aangezien mijn PR al 2 jaar oud was. Op het Vlaams kampioenschap was ik minder tevreden met mijn wedstrijd op zich, maar toen zat ik nog in mijn examenperiode, waardoor ik mezelf daar niet op ga afrekenen. Er is zeker ruimte voor progressie mogelijk!”

Wat verwacht je van jezelf op de IFAM Indoor?

“Als alles volgens plan verloopt, dan moet ik staat zijn om onder 6”80 te duiken. Ik hoop dat de stevige buitenlandse concurrentie me naar zo’n tijd kan stuwen. Het is natuurlijk een mooie bonus om direct van start te kunnen gaan in het internationale programma en ik ben de organisatie erg dankbaar voor deze mooie kans. In tegenstelling tot het Vlaams kampioenschap zal ik nu wél uitgerust aan de start komen. Ik heb vooral enorm veel goesting om snel te lopen, dus laat het spektakel maar beginnen. Ik ben klaar om mijn PR aan te scherpen. De IFAM is daarvoor een perfecte gelegenheid met inzet, omdat er toch heel wat publiek aanwezig is in tegenstelling tot andere wedstrijden. Onder druk kan ik altijd net dat tikkeltje meer.”

Kobe Vleminckx – Foto: Viktor Benschop

Mag de organisatie een bepaald streepje muziek spelen voor/tijdens je race?

“Tijdens het lopen zal ik daar sowieso weinig aan hebben, aangezien ik dan in mijn tunnel zit. Bij het aankondigen van de namen vind ik het wel aangenaam om met een stevige beat de piste te betreden. “

Zijn er wedstrijden op de IFAM die je speciaal gaat volgen?

“Dafne Schippers zal ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen, wat de sfeer in de Topsporthal alleen maar ten goede kan komen. Verder kijk ik uit naar de 800m met onder meer Amel Tuka en enkele beresterke Belgische junioren.”

Hoe zien de weken na de IFAM eruit?

“Die worden druk. Ik zal namelijk nog aan 3 Belgische kampioenschappen deelnemen, namelijk voor studenten, beloften en AC. Het BK voor beloften staat met stip aangeduid, omdat ik op die manier mijn derde titel op rij zou kunnen behalen, nadat ik twee keer kon zegevieren bij de junioren. Hopelijk kan ik die drukke weken goed beginnen morgen! Op lange termijn durf ik wel eens te lonken naar de B-limiet op de 200m voor het EK bij de grote mannen in Berlijn. Die limiet bedraagt 20”90, wat niet per se onmogelijk zou moeten zijn, maar ik ga niet teleurgesteld zijn als ik er niet in zou slagen. Los van die limiet zou ik graag sub 10”50 en sub 21” gaan op respectievelijk 100m en 200m.

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.