Nog 3 dagen en dan is het weer verzamelen geblazen in de Topsporthal voor de IFAM. Zowel de betere nationale als internationale atleten zakken maar al te graag af naar dit atletiekfeest. De weelde aan talent op de voorlopige deelnemerslijst maakt het moeilijk er enkele potentiële smaakmakers uit te kiezen. Met Margo Van Puyvelde laten we alvast één van de Belgian Cheetahs aan het woord. Zij neemt net als Camille Laus en Cynthia Bolingo de 400m voor haar rekening. Voelt u de IFAM Koorts al stijgen?

Margo, hoe is de revalidatie na je stressfractuur nog verlopen? Hoe verliepen de eerste sprinttrainingen?

“Na een lange tijd in krukken en de bot te hebben gezeten is de revalidatie toch heel vlot verlopen, beter dan verwacht. Eén maand nadat ik uit de bot was begon ik voorzichtig te lopen en nog een maand later werkte ik eind december voor het eerst een sprinttraining af in Zuid-Afrika. Mijn conditie zit erg goed maar ik merk wel dat ik veel snelheid mis. Mijn lichaam moest in eerste instantie ook weer wennen aan het spurten waardoor ik af en toe een contractuurtje had. Ik werk nog veel trainingen af op loopschoenen om mijn voet zo veel mogelijk ondersteuning te geven maar al bij al verloopt het allemaal heel goed, beter dan ik 6 maanden geleden zou hebben durven hopen.”

Wat verwacht je van jouw 400m op de IFAM Indoor zaterdag?

Margo Van Puyvelde – Foto: Sven Janssens

“Ik weet niet goed wat ik kan verwachten van mijn eerste wedstrijd. Enerzijds denk ik dat het niet slecht zal zijn als ik naar mijn trainingen kijk maar anderzijds ga ik er ook niet te veel van verwachten aangezien ik toch wat trainingsachterstand heb. Ik zie het nu als een test om te zien hoe ver ik sta en ga er zoveel mogelijk van genieten.”

Je gaat van start op de 400m in het hoofdprogramma samen met Camille Laus en Cynthia Bolingo, een belangrijke test voor de Cheetahs richting het EK in Glasgow?

“Ik denk dat het belangrijk is om te zien hoe ver we staan qua chrono’s en algemene vorm dus in die zin is het zeker een goede test. Toch is iedereen nog in zekere mate aan het opbouwen en ligt de focus nu vooral nog op onze eigen wedstrijden. Iedereen is natuurlijk wel benieuwd naar wat we zullen klaarspelen deze winter!”

Wat kan er voor zorgen dat je net dat tikkeltje beter gaat presteren?

“Goeie vraag! Ik luister op voorhand wel graag naar oppeppende muziek, een babbel doen met vrienden helpt me ook ontspannen. Luide supporters zijn natuurlijk altijd een must! Ik ben eigenlijk nooit bezig met vaste routines voor een wedstrijd en zie gewoon hoe het allemaal verloopt.”

Wat staat er tussen de IFAM en het EK indoor nog op jouw planning?

“Normaal doe ik nog het BK mee en de week erna zou ik misschien nog een 300m lopen. Uiteraard zullen we met de Cheetahs nog eens samenkomen om een paar aflossingen te oefenen.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.