De IFAM Koorts begint stilaan weer te stijgen. Op zaterdag 10 februari, over twee dagen, neemt een hele rits Belgische topatleten het op tegen atleten met internationale allure op de IFAM Indoor. Nog vooraleer het atletiekfeest losbarst in de Gentse Topsporthal, blikken we in deze reeks vooruit met enkele potentiële smaakmakers. Dario De Borger doet dit weekend een poging om een snelle chrono te lopen op de 60m horden.

Hoe is jouw voorbereiding op dit winterseizoen verlopen?

“Die is goed verlopen. Mijn trainer en ik hebben gekozen voor een volledig nieuwe aanpak. Ik werk telkens één training af per dag en las elke week één rustdag in. Powertrainingen worden met snelheidswerk gecombineerd. Deze nieuwe aanpak heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.”

Blik je tevreden terug op de wedstrijden die je al gelopen hebt?

“Ik eindigde het jaar 2017 met een mooie chrono waardoor ik met een gerust gevoel op stage vertrok naar Zuid-Afrika. Het was dan ook zeer aangenaam om onder een stralende zon mijn techniek nog te verfijnen en op de details te werken. Ik heb er de weken niet alleen doorgebracht. Trainingsmaatjes Chloë Beaucarne en Michael Obasuyi hebben er ook hard gewerkt. Volgens mij kan Chloë nog sterker presteren en is Michael de man die in de toekomst de hoge horden in België zal domineren, een groot talent! Verder verliep het trainingskamp helemaal zoals verwacht, dus ik ben met een goed gevoel teruggekeerd.”

“Door het verlies van mijn topsportstatuut heb ik nu volledige tewerkstelling bij Defensie en ik voel dat dit nog veel aanpassing van mijn lichaam vergt. De vorm zit wel goed, maar het zal een kwestie van geduld zijn tot mijn lichaam zich heeft aangepast aan de combinatie van fulltime werken en trainen. Maar ik ben er van overtuigd dat dit zeker zal lukken, het zal alleen wat tijd vragen.”

Je loopt de IFAM nu al een aantal jaren. Kijk je er nog steeds erg naar uit?

“Tuurlijk, de IFAM wekt altijd een speciaal gevoel op aangezien ik hier ooit mijn PB liep van 7″74.”

Hoe schat je jezelf in voor deze wedstrijd?

“Door mijn vernieuwde situatie is dat moeilijk te voorspellen. Het belangrijkste is om regelmatig wedstrijden te blijven lopen en te zien hoe mijn lichaam zal reageren. Natuurlijk hoop ik een snelle chrono te klokken zoals in het begin van het seizoen, een tijd rond die 7″92 zou mooi zijn. Wie weet haalt de buitenlandse concurrentie het beste in mij naar boven.”

Is er een nummer dat je graag zou horen en een extra boost zou kunnen geven tijdens de race?

“Het nummer ‘Ready For This‘ van Sub Sonik en Sub Zero Project op de achtergrond, zou me weleens naar een hoger niveau kunnen brengen. Het geeft een echte adrenalinekick.”

 

 

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.