Nog 4 dagen en dan is het weer verzamelen geblazen in de Topsporthal voor de IFAM. Zowel de betere nationale als internationale atleten zakken maar al te graag af naar dit atletiekfeest. De weelde aan talent op de voorlopige deelnemerslijst maakt het moeilijk er enkele potentiële smaakmakers uit te kiezen, maar een bronzen WK-medaillist kon onmogelijk onopgemerkt aan ons voorbijgaan. Niemand minder dan de Nederlandse Nadine Visser kruipt zaterdag in de startblokken. Vorige week toonde ze al haar klasse door onder de 8 seconden te duiken op de 60 meter horden. Voelt u de IFAM Koorts ook al stijgen?

Dag Nadine, je trok naar Zuid-Afrika om je voor te bereiden op deze winter. Verliep alles er naar wens?

“Mijn trainingsstage verliep heel goed eigenlijk. Ik heb al mijn trainingen kunnen afwerken en ik voelde mij fysiek ook top. Bij mijn terugkeer naar Nederland merkte ik wel enige vermoeidheid in mijn lijf. Mijn lichaam had duidelijk nood aan wat rust.”

Je schoot meteen raak door in Karlsruhe onder de 8 seconden te duiken. Stemde deze prestatie je tevreden of had je op meer gehoopt?

“Doordat mijn stage zo vlot verliep had ik misschien wel op iets meer gehoopt. Een eerste wedstrijd is er altijd wat inkomen bij mij en ook aan de vermoeidheid die nog in mijn lichaam zat, zal hier ook in meegespeeld hebben. In de finale ging het gelukkig een stuk beter dan in de reeksen. Hopelijk gaat het nu elke week een beetje sneller.”

Ervaar je meer druk na je bronzen medaille op het WK indoor?

“Voorlopig voel ik die extra druk nog niet echt. Het EK indoor is dan ook nog ver weg, dus misschien zal dit nog komen eens het EK dichterbij komt. Ik denk dat de grootste druk meestal wel vanuit mezelf komt.”

Vanwaar de keuze voor de IFAM?

“Dit indoorseizoen verkies ik vooral goede wedstrijden dicht bij huis. Dat bespaart mij heel wat reistijd. De IFAM is daardoor dus ideaal. Bijna heel onze trainingsgroep zal aan de start verschijnen wat het extra leuk maakt.”

Wat verwacht je van de wedstrijd (incl. Belgische fans?)

“Ik hoop vooral op veel enthousiaste toeschouwers die ons naar mooie tijden gaan toejuichen.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.