Vandaag stonden de Europese kampioenschappen voor clubs op de agenda. In het verre Turkse Kastamonu kwamen slechts 2 Belgische teams aan de start, en dat had alles te maken met het weer. Onze Belgen namen allemaal de vlucht richting Istanboel om van daaruit het vliegtuig te nemen naar Kastamonu. Echter door een hevige sneeuwstorm werden de vluchten naar Kastamonu geannuleerd en was de enige optie een busrit van ongeveer 8 uur.

De Belgische teams werden geselecteerd op basis van het BK veldlopen in Wachtebeke vorig jaar. Daarin toonden de junioren jongens van RCG en de senioren vrouwen van VMOL zich de sterkste. Ook de senioren mannen van DCLA en de junioren vrouwen van OEH kwalificeerden zich, maar zij lieten het EK voor clubteams aan zich voorbijgaan waardoor respectievelijk OEH en RCG werden opgepikt.

De busrit van 8u zagen de senioren van OEH (met onder andere Isaac Kimeli en Simon Debognies) en de seniores van VMOL niet zitten. Zij keerden ontgoocheld terug huiswaarts. We moesten het vandaag dus met twee teams stellen. De twee juniorenteams van RCG werkten hun wedstrijd af op een volledig besneeuwd parcours. De junioren jongens wisten als vijfde te eindigen. Jennen Mortier behaalde nog een mooie 8ste plaats in een wedstrijd die werd gedomineerd door de twee Turkse clubs. De junioren vrouwen van RCG werden als team 6de gerangschikt. Alleen het mannelijke Franse seniorenteam kon Turkije achter zich laten. Bij alle andere categorieën ging er een Turkse club met de overwinning lopen.

Alle uitslagen kan u bekijken via deze link.