Op de vierde dag van de atletiekcompetitie op de Universiade mochten opnieuw heel wat Belgen aantreden. Robin Hendrix maakte veruit de beste indruk door in de reeksen van de 5.000 meter overtuigend naar reekswinst te lopen. Ook Michael Somers verzekerde zich van een plaats in de finale op dat nummer. Lisa Rooms en Sarah Missinne strandden op een negende en vijftiende plek op de 3.000 en 100 meter met hindernissen.

Robin Hendrix liet behoorlijk van zich horen. Ondanks een korte rustperiode begin juni en slechts drie weken met enkel basistrainingen, kende Hendrix weinig tot geen moeite met de reeksen van de 5.000 meter. Hij liep op gewone loopschoenen gecontroleerd naar reekswinst in 14’08”98. Michael Somers vocht in de andere reeks een iets spannendere strijd uit. Hij ging samen met nog vijf andere mannen de slotronde is waardoor hij nog één iemand van zich af moest schudden om rechtstreeks door te mogen naar de finale. Het was echter Somers die niet meer kon aanklampen met de anderen waardoor hij als zesde finishte in 14’23”03. Die tijd bleek voldoende voor een finaleplaats.

Halve finale eindstation voor Missinne, Rooms negende op de steeple

De verliezende tijden brachten redding voor Sarah Missinne in de reeksen van de 100 meter horden. Het leverde haar een plek op in de halve finale die donderdagavond werd gelopen. Missinne, die de periode voorafgaand aan dit kampioenschap niet gespaard bleef van blessures, kon geen vuist maken en finishte als achtste in 13″69, goed voor de vijftiende plek onder alle deelnemers. Missinne liet achteraf op haar sociale media weten dat ze door dat blessureleed al heel tevreden was dat ze mocht deelnemen aan het kampioenschap. Ze kan Napels dus met opgegeven hoofd verlaten.

Lisa Rooms kwam nog maar voor de derde keer in haar carrière aan de start van de 3.000 meter steeple. Het gebrek aan ervaring speelde haar duidelijk nog parten. Het overschrijden van de balken verliep vlot, maar de waterbak zorgde elke ronde voor problemen. Rooms kon tot halfweg in het spoor blijven van de kopgroep, maar verloor telkens kostbare seconden in de waterplas. Na 1.600 meter moest ze de rol lossen en alleen verder. Ze finishte na 10’15″76 waardoor ze een kleine seconde van haar besttijd afpitst. Met een negende plek kwam ze helaas niet in de buurt van de medailles.